• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Minik öğrencilerden "Kuşlar da üşümesin" etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası FETÖ'den alınarak Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilerek 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu olarak hizmet vermeye başlayan okul öğrencileri, yaptıkları çalışmalarla okulun adını duyuruyor.

Okul bünyesindeki TEMA gönüllüsü Karanfil Sınıfı öğrencileri, doğadaki canlılar için çalışma başlattı.

"Kuşlar da üşümesin" sloganı ile ilk olarak kendi imkânları ile yaptıkları kafesleri okul bahçesindeki ağaçlara asan öğrenciler daha sonra da harçlıklarını biriktirerek aldıkları yemlerle kuşların yem ihtiyacını karşıladı.

Karanfil Sınıfı Öğretmeni Serpil Atmaca, çocukların duyarlılık sahibi olabilmesi için küçük yaştan itibaren bu çalışmalara yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle çocukların doğa ile iç içe olması, onlarda sevgi, saygı ve şefkat duygusunun da gelişmesine katkı sağladığını vurgulayan Atmaca, "Öğrencilerimizi fırsat buldukça doğayla, toprakla buluşturuyoruz. Onlara doğa sevgisi, hayvan sevgisini de aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızdan bir tanesi 'öğretmenim kuşlar üşüyor mu?' sorusu bizleri harekete geçirdi. ve 'Kuşlar da üşümesin' diyerek böyle bir çalışma başlattık. Yaptığımız kafesler sayesinde artık kuşlar da üşümeyecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir