• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Recepler Köyünde Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Kutlu Doğum etkinliklerinin startı Recepler (Receba) köyünde verildi. Peygamber Sevdalıları Platformunun üyelerinden olan Batman Köy-Der Batman`ın Recepler (Receba) Köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Köy olmasına rağmen bayanların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, saat 13.00`da şenlik havasında gerçekleşti.
 
Sunuculuğunu Mustafa Tufan`ın yaptığı etkinlik, Molla Beşir Şimşek Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Köy-Der üyesi Veysi Karakuş Kürtçe yaptı. Karakuş, "Receba köyünde bugün bizler Hz. Fatıma`nın babası Hz. Muhammed`i (sav) anmak için burada bulunmaktayız. Biz öyle bir zat için bir araya toplanmışız ki Allah kainatı onun hatırına yaratmıştır. Allah bizi onun ümmeti yapmıştır. Biz bununla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşmasının ardından İsmail ve Mücahit Tufan`ın okuduğu Kürtçe mevlüd ile etkinliğe devam edildi. Sanatçıların seslendirdiği Kürtçe ilahi ve ezgilerden sonra mikrofona gelen Batman Hür-Der üyelerinden Molla Beşir Şimşek, Kürtçe bir konuşma yaptı.
 
Bahar Mevsimi Hz. Muhammed`i (sav) Anmak İçin Güzeldir
Bahar mevsiminin bahar için değil Peygamberi (sav) anmak için güzel olduğunu belirten Molla Beşir Şimşek, "Mevsimler içinde hakikaten en güzel mevsim bahar mevsimidir. Bir sağınıza solunuza bakın her şey yavaş yavaş canlanıyor. Gül ve çiçekler açılıyor her yerde. Bahar mevsimi bahar için güzel değil, Hz. Muhammed`in (sav) doğum yıldönümünü kutlamak için güzeldir. Peygamber (sav) dünyaya gelmeden önce dünya karanlıktı zulümle. Peygamber (sav) dünyaya gelmeden insanlar kendi yaptıkları putlara, hayvanlara, ateşe ve daha birçok şeye tapıyorlardı. Ama ne zaman Allah`ın Peygamber`i dünyaya geldi, insan kıymetini bir kez daha anladı" ifadelerini kullandı.
 
Şimşek, "O zamanın kadınları kıymetsizdi, beş kuruş karşılığında satılıyorlardı. O zaman kız çocukları olan anne ve babalarının yüzleri kararıyordu. Kızlarını kendi elleriyle diri diri toprağa gömüyorlardı" şeklinde konuştu.
 
Şenlik ortamında gerçekleşen kutlu doğum etkinliğinde ilahi ve ezgiler okunurken, gençlerin sevinçten halay çekmeleri dikkat çekti. Okunan dua ve dağıtılan mevlit yemeği ile etkinlik sona erdi.
 
Böyle bir etkinliğin ilk kez köylerinde düzenlendiğini belirterek, memnuniyetlerini dile getiren Recepler Köyü sakinleri, bu tür etkinliklerin her yıl yapılmasını istediler. (Veysi Rüzgar - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir