• DOLAR 32.314
  • EURO 35.104
  • ALTIN 2278.36
  • ...
SON DAKİKA
Ataç ailesinin evi onarılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA'nın 3 Mart Cumartesi günü servis ettiği "Evleri yıkılmak üzere olan aile yardım bekliyor" başlıklı ardından Artuklu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bir açıklama yaptı.

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Çağlar Mahallesi'nde ikamet eden 5 çocuklu Ataç ailesi, yıkılmak üzere olan evin içerinde yaşamak zorunda kaldıkları haberi ile ilgili açıklama yapan yetkililer, evin yıkılıp yeniden yapılması için evin boşaltmasının beklendiğini belirtti.     

Vakıf Müdürü Ramazan Güzel, bu tür ailelere her zaman yanlarında olduklarını ve kimsenin mağdur olmaması için ilçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk de bu konu kendilerine kesin talimatı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ataç ailesinin mağduriyeti ile ilgili olarak hazırladığımız dosya üzerine Artuklu Kaymakamı ve Artuklu Belediye Başkan Vekilimiz Şakir Öztürk beyin bize maddi ve manevi ne gerekiyorsa her türlü yardımı yapılması için talimatı oldu. Artuklu Kaymakamımızın bize verdiği talimat üzerine Ataç ailesinin acil ihtiyaçlarının karşılanması için Artuklu Kaymakamlığı ve Artuklu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak maddi yardım desteğinde bulunduk. Aileye ayrıca gıda ve giyim yardımında da bulunarak destek olmaya çalıştık. Bu tür yardıma muhtaç ailelerimize sosyal devlet anlayışı gereği tüm imkânları sunuyoruz. Habere konu olan aileye son bir yıl içinde 5 ayrı dönemde toplamda 5 bin TL destek verdik ve mutfak ihtiyaçlarının da düzenli bir şekilde giderdik. Bu ailemize yardımlarımız uzun süreden beri sürüyor. Bu ailemizin mağduriyetini gidermek için kendileri ile zaten iletişim halindeyiz. Evlerinin yıkılma tehlikesinde olduğunu bildiğimiz için 2 ay önce bizzat gittiğim köyde aileye evi onarma yerine yeni bir ev yapılmasını uygun gördüğümüzü kendilerinden bu evi boşaltıp bize haber vermelerini istemiştik. Aile evi boşaltır boşaltmaz ev yapım çalışmalarına başlayacağız."

Evinin onarılacağı haberine sevinen Melike Ataç, ancak mahallede boş evin bulunmadığını, ev kiralayacak güçlerinin de olmadığını söyledi. Melike Ataç, "Evim onarılıncaya kadar geçici olarak barınacağımız bir evin bulunması konusunda yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir