• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
Ahmetli`de Coşkulu Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ergani ilçesine bağlık Ahmetli Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Ergani`den ve çevre köylerden yoğun bir katılımın olduğu etkinlik saat 13.15`te Fırat Yıldız`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Akabinde Molla Abdülbari Çelik Hoca Kürtçe bir giriş konuşması yaptı. Resullullah`ın (sav) sünnetine bağlılığa değinen Abdulbari Hoca; "Şerefimiz, izzetimiz, onurumuz O`nun çağrısındadır. Bu çağrıya kulak verin" dedi.
 
Abdulbari Çelik Hoca`nın konuşmasını müteakip Cahit Kılıç ve Fırat Yıldız tarafından Kürtçe mevlit okundu. Büyük bir dikkatle dinlenen mevlide katılımcılar salavatlarda iştirak etti.
 
Mevlit`ten sonra sahne alan kız çocukları, birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Akabinde İlahi sanatçısı Bilal, Cahit ve Veysi`nin seslendirdikleri ilahilere katılımcılar nakaratlarda eşlik etti.
 
Etkinlikte Molla Celal Boztaş Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı. Celal Hoca konuşmasında Resulullah`ın (sav) hayatının bizler için örnek olduğuna değindi. "İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbiriniz sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız" hadisini hatırlatan Celal Hoca; "Müslüman erkekler yaşantılarında, ticaretlerinde Resulullah`ı (sav) örnek almalıdır. Bayanlar da Hz Aişe, Hz Zeynep annelerimizi örnek almalıdır. Bizler Resullulah`ın (sav) sünnetine bağlı kaldıkça kimse dinimize, mukaddesatımıza saldırmaya cüret edemez" dedi.
 
Etkinlik saat 15.00`te Molla Kerbela Şanlı Hoca`nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.
 
 
 
 
 
(Veysi Buran - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir