• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
"28 Şubat'ın Kişiliksiz Eğitimi Son Buldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Memur-Sen İl Divan Toplantısı saat 11.30'da Otel Zeki'de yapıldı. Toplantıya Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Memur-Sen Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, Sağlık Sen Genel Başkanı ve Memur Sen Genel Sekreteri Metin Memiş, Diyanet Sen'den Cebrail Yakışır ve Batman Eğitim Bir Sen Başkanı M.Şafi Özperk, Memur-Sen ilçe teşkilatları ve üyeleri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan M.Şafi Özperk, Güneydoğu'da Sendikacılığın zorluklarını hedeflerini ve çalışmaları hakkında kısa bilgi vererek, 500 bin üye hedeflerine ulaştıkları için memnun olduğunu belirtti. Ankara'daki olaylara değinen Özperk: "Meydanlarda gördüğümüz yandaş sendikaların 5'li çete mensuplarının bu ülkede sendikacılığın değerinin ne kadar alçalttıklarını siyasi parti liderlerinin emirleri ile sokaklara inmelerini anlamakta zorlanırken aynı zamanda onurlu duruşumuzu, Hak'tan yana haklıdan yana olduğumuzu görünce bu ailenin mensubu olduğum için şeref duyuyorum" ifadelerini kullandı.

 

PKK ve KCK'dan Gelecek Her Türlü Riski Göze Alıyoruz
Güneydoğu'da sendikacılığın zorluklarına değinen Özperk, kendilerine bağlı sendikaların ülkenin çeşitli yerlerinde Kamu-Sen'in kirli oyunlarını, çamurlarını temizlediklerini kaydetti. Özperk: "Sizler onlarla uğraşırken bizlerde burada KESK'in legal, illegal faaliyetleri ile mücadele ediyoruz. Biz burada çalıştığımız için her türlü riski devletten ya da illegal örgütlerden ya da KCK'lardan ya da PKK gibi oluşumlardan gelecek her tülü riski göze alarak biz bu işi yapıyoruz. Çünkü bizim işimiz aşk ve gönül işidir. Biz haklıdan yanayız. Kim olursa olsun her türlü haksızlığa karşıyız" şeklinde konuştu.

 

Kuran-ı Kerim'in ve Peygamberin Hayatının Ders Olması Büyük Bir Kazanım Olacaktır
Daha sonra kürsüye davet edilen Diyanet Sen Genel Eğitim Sekreteri Cebrail Yakışır 4+4+4'ün büyük bir devrim olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in ve Peygamberin hayatının bütün okullarda ders olmasının büyük bir kazanım olacağını ve bu yasanın memlekete hayır getireceğine inandığını ifade etti.

 

Sendikacılık Direnerek İstediğini Alma Sanatıdır
Daha sonra söz alan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Memur-Sen Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, konuşmasına 6 aydır zor bir zaman geçirdiklerini ama önlerinde bahar ve yaz olduğunu vurgulayarak başladı.

 

Sendikacılığın direnerek istediğini alma sanatı olduğunu belirten Bilgin, "Sırtımızda ağır bir yük var. Türkiye'de bu sene ilk defa 2,5 milyon memur toplu sözleşme imzalayacak. Dünya örneklerine baktığımızda Belçika'da anayasaya konulmuş ama uyum yasaları dört yılda çıkmış oysa bizim 19 ay oldu. Ama şöyle bir şeyde var ortalığı ayağa kaldırsaydınız, meclisi ve Türkiye'yi eylem alanına çevirseydiniz bu yasayı çıkartırdınız. Ama adam gibi bir yasa olmazdı. Biz bunun net olarak biliyoruz bu hükümete küfür ederek bu yasayı adam gibi çıkartma şansımız yoktu" dedi.

 

Meclisten şike yasası, vekillere kıyak emeklilik yasasının çıktığını ancak memurların yasasının çıkmadığını dile getiren Bilgin, "Bizimki niye çıkmıyor bir kısım siyasiler direniyor. Bu yasa ile memurlara pastadan daha fazla pay düşecek. Kamuda en az ödeme öğretmenlere veriliyor. Geleceğe öğretmenlerle yön veriyorsun ama burada bir çarpıklık var. Maliye Bakanı ek ödeme vermeyeceklerini belirtti. Ama ben buradan söylüyorum toplu sözleşmede ek ödemeyi adam akıllı bir miktarda söke söke alcağız" ifadelerini kullandı.

 

28 Şubat'ın Kişiliksiz Eğitimi Son Buldu
4+4+4 'e de değinen Bilgin: "Öğrenci ilk beşinci sınıfa kadar bir şey alıyorsa alıyor. Ondan sonra lise sona kadar bir şey almıyor. Beşinci sınıftan sonra biz onları bozuyoruz tanınmaz hale getiriyoruz ve işsiz güçsüz olarak ortada kalıyorlar. Tuvalete gitmesini bilmeyenle ergenliğe girmiş birini aynı okulda tutuyoruz" dedi.

 

28 Şubat'ın hedefinin dinsiz bir nesil yetiştirmek olduğunu ve artık bu sistem ile buna son verildiğine dikkat çeken Bilgin, "28 Şubat'ın kişiliksiz, renksiz, kokusuz, dinsiz eğitimi artık son bulmuştur. Dileyen istediğini ikinci dörtte alacak isterse Kur'an, isterse siyer isterse Kürtçe öğrenecek isteyen Alevilik öğrensin" şeklinde konuştu.

 

KESK ve CHP'nin alanlara inmesine değinen Bilgin, alanlara inmelerinin eğitimcilerin haklarını savunmak için olmadığını 28 Şubat'ın devamı için dinsiz bir eğitimin devamı için indiklerini kaydetti.

 

Son olarak Kürtçe eğitim ve konuşma sorununa değinen Murat Bilgin, Türkiye'de İngilizceye verilen önemin diğer dillere verilmesi durumunda hiçbir sorunun kalmayacağını vurguladı. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir