• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Adana, Mersin, Nevşehir, Kırşehir, Zonguldak, Düzce, Karabük, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Artvin ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, öğle saatlerinde güneybatısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile gece saatlerinde Adana ve Mersin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya ve Eskişehir çevreleri ile zamanla gece saatlerinde bölgenin güney ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Iğdır, Van ve Şırnak çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 20°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 12°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 18°C

Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 12°C

Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 12°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir