• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
TSK Afrin`de öldürülen PKK`li sayısını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 668'e ulaşmıştır" denildi.

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PKK'ye yönelik 20 Ocak'ta operasyonun başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava kuvvetleri, tarruz helikopterleri ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen operasyonlar neticesinde, 04 Mart 2018 tarihinde, müteakip harekât için önem taşıyan Şeyh Hadid Beldesi başta olmak üzere, Hacı Halil, Halilo, Kura, Aranda, Soğulcak ve Bafliun dahil 7 yerleşim yerinde kontrol sağlanmıştır."

Açıklamanın devamında, son iki günde yapılan operasyonlar sonucunda Racu ve Cenderis'ten Afrin'e ulaşan karayolları da kontrol altına alındığı ifade edilen açıklamada ayrıca öldürülen PKK'li sayısının 2 bin 668 olduğu kaydedildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir