• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Batmanlı öğrenciler eğitim için Almanya ve İtalya`ya gitmeye hazırlanıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerel ortaklığı ile yürütülen projede, elektrik ve elektronik, otomasyon ve metal teknolojisi alanında eğitim gören 20 öğrenciyi teknik çalışmalar için Almanya ve İtalya'ya gönderiyor.

Kasım 2016'da proje çalışmasını devam ettiren okul, Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve yurt dışı proje ortakları büyük bir başarıya imza attılar. Elektrik ve elektronik, otomasyon ve metal teknolojisi öğrencileri, Avrupa'daki kendi mesleklerine ilişkin tüm teknik uygulamalarına bizzat katılarak staj yapıp, bilgi ve becerilerini artıracaklar.

Projeye ilişkin açıklama yapan Okul Müdürü Abdurrahim Demirtaş, "Önceki yılda da öğrencimizi mesleki eğitim görmeleri için Avrupa'ya gönderdik. 2018 yılı içerisinde 20 öğrencimizi daha da göndereceğiz. Ve 2019 yılı içinde projemizi hazırladık, kabulü durumunda da öğrencilerimizi Avrupa'nın değişik ülkelerine göndermeye devam edeceğiz. İtalya ve projenin ikinci uygulama yeri Almanya'daki elektrik ve kaynakçılık sistemini incelemeye, teknik uygulamayı öğrencilerimizin bizzat katılmasını sağlamaya, Avrupa'nın çalışma disiplini, iş güvenliğini, çalışma şartlarını, mesleki eğitim sistemini ve toplam kalite uygulamalarını gözlemlemek için üç haftalık bir çalışmada bulunacaklar." dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir