• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Toprak Günü Olaylarında Bir Filistinli Daha Katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - 1976 yılında İşgal devleti tarafından toprakları gasp edilen 6 Filistinlinin, gasp olayına direndikleri için katledilmesi üzerine, 30 Mart "Toprak Günü" olarak ilan edildi. Toprak Günü nedeniyle yoğun güvenlik tedbirleri alan İsrail, gösterilerde kan dökmeye devam etti.

 

Toprak Günü münasebetiyle Siyonist işgale karşı ve Filistinlilerin topraklarından vazgeçmeyeceği anlamında Kudüs'te düzenlenen gösterilere de işgalciler gerçek mermilerle saldırarak kan döktü. Böylece Filistinlilerin asla vazgeçmeyeceklerini dünyaya duyurdukları Filistin toprağı bir kez daha kana bulandı.

 

Kudüs'ün İseviyye Mahallesinde gerçekleştirilen eylemlerde işgalcilere taş attığı iddiasıyla 15 yaşındaki Filistinli çocuk gerçek mermilerle vurularak katledildi.

 

Yerel kaynaklar, aynı bölgede 30 çocuğun da İsrail askerlerince feci şekilde dövüldükten sonra gözaltına alındıklarını duyurdu.

 

Olaylarla ilgili haberlerde İseviyye Mahallesinde oturan ailelerden bazılarının vahşi saldırılar yüzünden hastanelere taşındıkları dile getirildi.

 

Kudüs'te bunun dışında da pek çok bölgede ve özellikle Mescidi Aksa yakınlarında işgalcilerle göstericiler arasında muhtelif çatışmalar ve çok sayıda yaralanma olayı oldu.

 

Toprak Günü olaylarında biri Gazze'de diğeri Kudüs'te iki Filistinli yaşamını yitirirken en az 100 kişi de yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir