• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Türk Telekom Silikon Vadisi`nden dünyaya teknoloji ihraç ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Türk Telekom`un araştırma geliştirme alanındaki iştiraki Argela`nın Telekom Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdürü Selim Sarper, Barcelona`da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi`nde gazetecilerle bir araya geldi. GSMA`deki Netsia standında dünyanın en ünlü teknoloji markaları için geliştirdikleri ürünleri sergileme fırsatı bulduklarına değinen Sarper, Türk Telekom`un da sinerjisi ile birlikte yerli ve milli teknolojiler üreterek Türkiye`nin dijital geleceğini inşa etmek ve dünyaya Türkiye`nin mühendisliğini ihraç etmek için çalışmalarına durmaksızın devam ettiklerini anlattı.

PROGRAMLANABİLİR RADYO ERİŞİM AĞLARI (PROGRAN)

Mobil iletişimde yakında devreye girmesi beklenin 5G teknolojisinin gelişmesine büyük katkı yapan ProgRAN (Programlanabilir Radyo Erişim Ağları) ürünlerinin global anlamda önemli bir marka olduğunun altını çizen Sarper, “Başta ProgRAN ürünümüz olmak üzere dünyadaki telekomünikasyon teknolojilerine çok önemli katkılar yapıp Türkiye`nin adını dünyaya duyuruyoruz. Bundan sonra da Türkiye`nin dünya teknolojisindeki öncü şirketi olma vizyonumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Sarper, GSMA`de  İspanyol dünya devi Telefonica`ya başarıyla entegre ettikleri ProgRAN ürününün demosunu yapıp 5G alanındaki yenilikerini uygulamalı olarak dünyaya gösterdiklerini belirtti.

“DOKTORLAR GELİŞTİRDİĞİMİZ TEKNOLOJİYLE DOĞU`DAKİ BİR AMELİYATA İSTANBUL`DAN MÜDAHALE EDEBİLECEK”

Selim Sarper, ProgRAN`ın sunmuş olduğu şebekeyi sanal ve programlanabilir bir şekilde dilimleme özelliği (RAN slicing) ile tüketicilerin ve işletmelerin hayatlarını nasıl kolaylaştıracağını şöyle açıkladı: “Doğu illerinden birinde bir ameliyat yapıldığını ve doktorun da İstanbul`da olduğunu düşünelim. Argela`nın geliştirdiği ProgRAN sayesinde, doktora ve ameliyat odasına özel olarak tasarlanmış bir 5G ağı sağlanabilecek. Bu ağ, doktorun uzaktan ameliyata kesintisiz bir şekilde müdahale edebilmesi için gerekli kapasite ve hız ihtiyacını karşılayacak.”

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GELECEĞİNDE ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİLDİ

Argela`nın, ULAK projesi ile yerli baz istasyonu geliştirdiğini ve Türkiye`nin cari açığının azalmasına katkı sağladığını belirten Selim Sarper, Argela, MİLAT projesi sayesinde de Türkiye`nin uçtan uca güvenli ve milli 5G altyapısını oluşturup siber güvenlikte sınıf atlattığını kaydetti. Selim Sarper; ürün ve çözüm portföyleri arasında Ağ Performans İzleme ve Abone Analitikleri, Small Cell Çözümleri (4.5G), Yazılım Tanımlı Ağlar, Programlanabilir Radyo Erişim Ağları, Regülasyon Çözümleri ve Sinyalleşme Uygulamalarının olduğunu belirterek tüm ürünlerinin Türkiye ekonomisinin geleceği için çok önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir