• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Husumetli aileler barıştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan'da Taş ve Kaçmaz aileleri arasındaki husumet, düzenlenen barış programıyla sona erdi. Geçtiğimiz yıl Taş ve Kaçmaz aile fertleri arasında yaşanan kavgada bir kişi hayatını kaybetti.  Ölümle sonuçlanan kavga iki aile fertleri arasında husumette neden oldu. İki aile arasındaki husumetin giderilmesi için kanaat önderleri devreye girdi. Yapılan çalışmaların ardında iki ailenin rıza göstermesiyle bugün Tatvan ilçesinde bulunan bir otelin konferans salonunda barış programı düzenlendi.

Barış programına Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Oxin Medrese Müderrisi Fethullah Ayte, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçe belediye başkanları, kanaat önderleri, vatandaşlar ile Taş ve Kaçmaz aile fertleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, husumetli iki ailenin barışmasında emeği geçen ve programa katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, özellikle barış için rıza gösteren Taş ve Kaçmaz ailelerine teşekkür etti.

Programda konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte huzursuzlukları bir kenara bırakmak gerekiyor. Kenetlenerek el birliğiyle tek yumruk, tek yürek olmamız gerekiyor. Şeytanı sevindirmemek lazım. Ne dinimizde ne de örfümüzde bunun yeri yok. Bunları aşmamız lazım. Bu şekilde bir kaç husumetli ailemiz daha var. El birliğiyle fedakârlık yapıp bu sıkıntıları aşacağız. Bu barışta emeği geçenlerden de Allah razı olsun." dedi.

Barış için düzenlenen programda Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani tarafından dua okundu, ardından Taş ve Kaçmaz aile fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçti.  (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir