• DOLAR 32.539
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.5
  • ...
Ebru Sanatıyla Sosyalleşiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- AB Hibeleri kapsamında kabul edilen "Ufka Düşen Damlalar" projesi fonlarıyla açılan kursta, engelli gençler 'Ebru' sanatı öğreniyor. Proje Koordinatörü Fatih Buldağ, ebru sanatı kursunun, engelli gençler üzerinde olumlu etkiler bıraktığını söyledi.

 

"TÜM ENGELLİ GENÇLERİ BEKLİYORUZ"
Engellilere huzurlu bir ortam hazırlayıp onları topluma dahil etmek amacıyla Ufka Düşen Damlalar" projesini hazırlayıp hayata geçirdiklerini söyleyen Buldağ şunları söyledi:
"Umuda Uzanan Eller Gençlik Grubu'nun hazırladığı proje kapsamında ebru sanatı, ahşap boyama ve temel bilgisayar eğitimleri veriyoruz. Çalışmalarımız halen devam ettiği gibi, kursa katılmak isteyen bütün engelli arkadaşları da bekliyoruz."
Buldağ, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca finanse edilen projenin 5 aylık uygulama süresi bulunduğunu "Ufka Düşen Damlalar" Projesinin faaliyetlerinin e önümüzdeki ayda da devam edeceğini belirtti.

 

EBRU SANATIYLA SOSYALLEŞİYORLAR
Projenin bedensel engelli ve sosyal imkânı kısıtlı gençleri kapsadığını ayrıca engelli gençlerin sosyal hayatla iç içe olmalarını sağlayıp onları sanata teşvik etme olduğunu belirten Buldağ, sözlerine söyle devam etti:
"Yaptığımız faaliyetlerle bireylerin gelişimlerine katkıda bulunmak ve onların daha önce hiç görmedikleri sanat dallarını tanıtmayı hedefledik. Engelli gençlerin toplumda daha aktif olmaları için bu tür projelerin desteklenmesi gerekiyor. Sanat eğitimlerinin yanı sıra boş zamanlarda kurduğumuz mini kütüphane sayesinde okuma saati uyguluyoruz. Ayrıca satranç oyunuyla gençlerin hoşça vakit geçirmelerini sağlıyoruz."

 

ENGELLİ GENÇLER EBRU SANATINI ÇOK SEVDİ
Ebru hocası eşliğinde yapılan ebru çalışmaları tüm kursiyerleri heyecanlandırırken her hafta kursu büyük bir heyecanla bekleyen engelliler, kurs saatlerinde engellerini unutup kendilerini sanata veriyor. Kurs bitiminde tüm kursiyerlere sertifika vereceklerini belirten Buldağ, bundan sonrada engellilerin sosyalleşmesi adına proje geliştireceklerini sözlerine ekledi.
(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir