• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Acılı anne: Çocuğumun gözümün önünde ölmesini istemiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin'de ikamet eden Kurumaz ailesi yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle başında tümör ve damar tıkanıklığı olan 5 yaşındaki oğlunu tedavi ettiremiyor.

PKK/HDP'nin çukur siyasetiyle çıkan çatışmalarda evleri yıkılan Kurumuz ailesi, maddi sıkıntılar nedeniyle başında tümör ve damar tıkanıklığı olan çocuklarını tedavi ettiremiyor ve diğer çocuklarını okula gönderemiyor.  

Eşinin "kemik erimesi" olarak bilinen osteoporoz hastalığı nedeniyle çalışamadığını söyleyen Azize Kurumaz, yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle bir çocuğunu ninesine gönderdiğini belirterek, çocuklarına bakacak maddi gücünün olmadığını ifade etti. Kurumaz, "Benim 4 çocuğum var, 3'ü benim yanımda maddi sıkıntılardan dolayı birini ninesinin yanına yolladım. Maddi durumuz olmadığı için çocuklarıma bakamıyorum." dedi.

"Çocuğum gözümün önünde ölmesini istemiyorum"

Başında tümör ve damar tıkanıklığı olan 5 yaşındaki oğlunun tedavi edilmemesi halinde öleceğini belirten acılı anne Kurumaz, "Hiçbir anne, gözünün önünde çocuğunun ölmesini istemez, bende çocuğumun gözümün önünde ölmesini istemiyorum. Kocam kemik erimesi hastası, çalışamıyor.  Bende hastayım ve oğlumun hali ortada. Başında tümör ve damar tıkanıklığı var. Oğlumun hastalığının tedavisine maddi gücüm yetmiyor. Oğlumun gözünün önünde göz göre göre ölmesini istemiyorum. Başındaki tümör ve damar tıkanıklığı tedavi edilmezse ölecek." ifadelerini kullandı.

Nusaybin'de yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağı süresinde evlerinin yıkıldığını söyleyen Kurumaz, "Nusaybin'de yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağında benimde evim yıkıldı. Eşyalarım dahil hiçbir şeyim kalmadı, evim yıkıldığından beri kiradayım. Gördüğünüz gibi bu rutubetli eve 300 TL kira ödüyorum. Doktorlar bu rutubet oğlumun hastalığı için kötü olduğunu söylüyorlar ama başka bir eve taşınma imkânımız yok. Her yağmur yağdığında evim yağmur suyun altında kalıyor. Şu anda evde hayır severlerin verdiği eşyaları kullanıyorum. Oğlumun durumu çok kötü yetkilerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum." şeklinde konuştu.

"Çocuğumu okutamıyorum"

Kemik erimesi hastası olan baba İlhan Kurumaz ise yaşadıkları maddi sıkıntılardan dolayı çocuğunu okula gönderemediğini söyledi.

Kurumuz, "Ben kemik erimesi hastasıyım, hastalığımdan dolayı çalışamıyorum ve maddi durumumuz çok kötü maddi durumumuzdan dolayı okula gidebilecek 3 çocuğumdan 2'sini okuta biliyorum. Bütün zamanımızı hasta olan oğluma ayırıyoruz yetkililerden ve hayırseverlerden oğlum için yardım istiyorum." dedi.  (Cihat Şayık-İLKHA)  
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir