• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Batman Belediyesi halkın cami talebini görmezden geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da özellikle camilerin bodrum katlarına hapsedilmesiyle birlikte her geçen gün büyüyen cami sıkıntısı devam ederken siyasi parti, STK ve halkın cami talebini görmezden gelen Batman Belediyesi, Atatürk Park'ındaki eski Yılmaz Güney Sineması yerine yeşil alan ya da sinema yapılması için anket yaptı.

Batman kent merkezi hızlı bir şekilde gelişirken yerleşim alanları çoğaldı. Özellikle Bahçelievler Mahallesi'nden başlayarak Belde, Gap, Gültepe, Çamlıtepe ve Kültür mahallelerinde yüksek binalar yapıldı ve camiler hiç düşünülmedi.  

Batman kent merkezinde 120 cami ile 30 mescidin olduğu, bu 150 cami ve mescit içinde 40'tan fazlasının bina altı cami ve mescitler olduğu bilinirken, Batman merkezde en az 50 camiye daha ihtiyaç duyulduğu belirtilmişti.

Kentteki siyasi parti, STK ve halk tarafından özellikle Turgut Özal Bulvarı üzerinde halkın ihtiyacına cevap verecek bir caminin bulunmadığı belirtilirken, Atatürk Parkı'nda halkın ibadetlerini yerine getirecek bir caminin yapılmasıyla cami eksiliğinin büyük ölçüde giderileceği ifade edilmişti.

Halkın taleplerinin yerine getirilmesi için konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, hem dinlenmek hem de ibadet edebilmek için yangın nedeniyle yıkılan eski Yılmaz Güney Sineması yerine Atatürk Parkı'nda bir camiye ihtiyaç duyulduğunu söylemişti.

Duruma tepkisiz kalmayan Batman'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Atatürk Parkı'nda halkın ibadet ihtiyacını karşılayacak bir camiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulunmuştu.

Yapılan tüm çağrıları ve cami talebini görmezden gelen Batman Belediyesi, Atatürk Park'ındaki eski Yılmaz Güney Sineması yerine yeşil alan ya da sinema yapılmasına yönelik sadece iki şıkkın bulunduğu halkı yönlendirici anket yaptı. Cami talebini görmezden gelen belediyenin böylesi bir anket yapması, şaşkınlığa neden oldu.

Belediye yaptığı anketle ilgili şu ifadelere yer verdi: "Batman Belediyesi olarak kentimize sağlayacağımız ve kazandıracağımız hizmetlerde önceliklilerimiz arasında yer verdiğimiz kültürel-sanatsal kurumlar ile yeşil alanlarına eşit derecede anlamlar yüklemekteyiz. Önemli ve öncelikli hizmetler konusunda, karar alma süreçlerine vatandaşların da katılımını sağlayarak, halkın öncelikleri, istekleri ve hassasiyetleri doğrultusunda hizmet üretim süreçlerini işletme hassasiyetimizi de en az hizmetlerin kendisi kadar önemsemekteyiz. Bu nedenle Atatürk Parkı'yla ilgili alacağımız kararı, siz değerli halkımızın istek ve önerileriniz doğrultusunda neticelendirmek istiyoruz. Park alanı içerisinde daha önce yer alan Yılmaz Güney Sinemasının yerine yeniden sinema salonu yapılması veya yeşil alan oluşturulması kararını, aşağıdaki ankete katılımlarınızla siz değerli Batman halkımızın onayına sunuyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir