• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Mardin`de `Yeşilay Haftası` etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de her yıl 1-7 Mart tarihleri arsında kutlanan ve alkollü içkilerin, sigaranın, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararlarının anlatıldığı Yeşilay Haftası, Mardin'de Yeşil Sahne Konferansı ile başladı.

Artuklu Üniversitesi AKM Salonu'nda Milli Ralli Şampiyonu Burcu Çetinkaya'nın katılımıyla gerçekleştirilen Yeşil Sahne Konferansı'na Gençlik ve Spor müdürü Hadi Çomaktekin, kurum müdürleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Programda konuşan Çetinkaya, sigara ve alkol ile ilgili gençlik yıllarında yaşadığı sıkıntıları gençlerle paylaştı. Çetinkaya, "Bağımlı olduğunuz her neyse, ondan 40 yıl kurtulsak bile tekrar ona bağımlı olma potansiyeline sahiptir.  Onun için 40 yıl bile sigara içmemişseniz, '40 yılda bir sigara içsem ene olur?' demeyin. Tekrar bağımlı olmamak için çok dikkat etmeniz lazım." dedi.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, İLKHA muhabirine, 98 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay'ın, bu yıl da Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye'nin dört bir yanında etkinlik düzenlediğini söyledi.

Bu yıl "Yeşilaycı olmak için bir nedenim var" sloganıyla Mardin'de de çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Günlüoğlu, şunları söyledi:

"Bizim amacımız Yeşilay Haftasını vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık yaratmaktır. İlimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, meydanlarda, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da 'Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için, sağlıklı yaşamak için bir nedenim var' diyerek kutladığımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Hedef, gençlerimize sağlıklı bir gelecek temin etmektir. Ben bütün Yeşilay dostlarımızın Yeşilay Haftasını kutluyorum."

Yeşilay Haftası'nın çeşitli etkinlikle kutlanmaya devam edeceği belirtildi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir