• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
"Hedefimiz okuyan bir nesil yetiştirmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Fen Lisesi tarafından bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan "Fen Olimpiyatları" sunuş ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Batman Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen "Fen Olimpiyatları" sunuş ve bilgilendirme toplantısına; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Abdurrahman Kardaş, Cemal Konakçı, İshak Büyükkaya ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman'ı okumada bir marka şehir yapma hedefiyle çalışmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Batman'da Fen Olimpiyatlarının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceklerini aktaran Kurtaran, "Özellikle son yıllarda şehrimizde eğitimin nitelikli bir hale gelebilmesi için ciddi bir mesafe alındı. Derslik sayısı, öğretmen sayısı, derslik başına düşen öğrenci sayısı ya da öğrenci başına düşen öğretmen sayısı gibi bu tür sayısal verilerde ve fiziki yapılarda gerçekten çok büyük aşamalar kat edildi. Buna mukabil olarak öğrencilerimizin niteliklerinin arttırılması noktasında da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunun için öncelikle eğitimimizi nitelikli bir hale getirmemiz gerekiyor. Çocuklarımız, nitelikli bir eğitim aldıkları, hayata dair bilgilerini artırdıkları, kendilerini tanıdıkları zaman, kendilerine öz saygıları arttığı zaman topluma karşı da olumlu bir bakış açısı kazanırlar." dedi.

"Bir toplumda birbirini seven, birbirine samimiyetle yaklaşan, birbirini anlayan insanlar çoğaldıkça o toplumlar mutlu olurlar" diyen Kurtaran, "Yani bizler, çocuklarımıza fen bilgisini de, matematiği de, coğrafyayı da, müziği de, resmi de öğretirken gelecekte daha iyi bir toplumun oluşmasını amaçlamaktayız. Fenni ilimlerin bu duruma ciddi bir katkısı var. Fen Bilgisini sadece salt bir ders olarak görmemek gerekiyor. Aynı zamanda çocuklarımız, bu ders sayesinde beden ve ruhtan oluşan insan yapısının cismani kısmını çok iyi tanıyorlar. Bu tür faaliyetleri organize ederek çocuklarımızın bilgilerini pekiştirmelerine vesile oluyoruz. Zaten eğitimi destekleyici bu faaliyetlerle hedeflediğimiz nitelikli eğitime her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Tabi bu tür faaliyetlerle çocuklarımızın sadece fen bilgisi alanındaki bilgilerini ölçmeyi amaç edinmemeliyiz. Öğrencilerimize bütün hayatları içerisinde bu tür faaliyetlerin katkısı ne olur, bu organizasyonun içine değer olarak ne katabiliriz, bunları da düşünmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Batman'ı kitap okumada marka şehir haline getirmeliyiz"

Konuşmasının sonunda Kurtaran şunları söyledi: "Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini arzuluyoruz. Bunun yanında bizim bir diğer hedefimiz de okuyan bir nesil yetiştirmektir. En büyük arzumuz ve isteğimiz; evde, okulda, sokakta, parkta, kısacası her yerde kitap okumayı kendisine alışkanlık haline getirmiş bir neslin tohumlarını atmalıyız. Bunun içinde çocuklarımızı kitapla buluşturmalıyız. Bu bizim en asli görevimizdir. Hepimizin bildiği gibi Batman'ın petrol gibi doğal bir markası var. Bu doğal markanın yanında Batman'ı kitap okumada da marka şehir haline getirmeliyiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın konuşmasının ardından toplantı, Fen Olimpiyatlarının genel amaçları, katılım koşulları ve ödül bilgilendirmesi ile sona erdi. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir