• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
 Kahramanmaraş`tan Silopi`ye gönül köprüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ta özel bir okulda eğitim-öğretim gören öğrenciler, "Oyuncak kardeşim olur musun?" projesi kapsamında kendi oyuncaklarını öğretmenlerinin yardımıyla okullarında paketleyerek, Silopi'deki Selahaddin Eyyubi Ortaokulu öğrencilerine gönderdi.

Silopi Selahaddin Eyyubi Ortaokulunda İngilizce Öğretmeni olan Sema Teker koordinatörlüğünde başlatılan "Oyuncak kardeşi olur musun?" projesi, Silopili öğrencileri sevindirdi.

Kahramanmaraş'taki özel bir okulda Sosyal Bilgileri Öğretmeni olan Osman Tuzlusu, Güneydoğuda zor şartlar altında eğitim-öğretim gören öğrenciler ile gönül bağı kurmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, Silopi'ye gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Tuzlusu, "Biz kendi öğrencilerimizle beraber sene başından itibaren etkinlikler yapmaya başlarken, kendi öğrencilerimizle 'empati kuralım' dedik. Doğuda, Güneydoğuda zor şartlar altında eğitim-öğretim gören öğrenci kardeşlerimize neler yapabiliriz dedik. Bu fikrimizi bir kardeşlik doğrultusunda nelere dönüştürebiliriz diye düşündük. Aklımıza öğrencilerimizle beraber oyuncak kardeşliği fikri ortaya çıktı. Ve bu doğrultuda herkes kendi evindeki kullanmadığı oyuncakları alsın, getirsin burada paketleyelim. Ve hiç tanımadığımız ve bilmediğimiz öğrenci kardeşlerimize ulaştıralım ve böylece aramızda bir kardeşlik olsun. Bir empati kurmaya çalışalım dedik. Bu vesileyle bizzat kendi öğrencilerimizin paketlediği oyuncakları, bugün buraya Silopi'deki güze okulumuza getirdik. Öğrenci kardeşlerimize dağıttık. Onlara da şu mesajı verdik, sizleri kendi okulumuza bekliyoruz.  Bu hediyelerin sahipleriyle sizi tanıştırmak istiyoruz dedik. Umarım inşallah yakın bir zamanda da bu kardeşlerimizi kendi memleketimize götüreceğiz. Ben bu vesileyle bu çalışmamızda bize yardımcı olan Silopi Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze ve proje koordinatörümüz Sema Teker'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hediyeler karşısında mutluluklarını dile getiren öğrenciler ise imkânları olduğunda Kahramanmaraş'taki öğrenci arkadaşlarına hediyeler göndereceklerini söylediler.

Öğrencilerden Nurgül Sadullahoğlu ve Onurkan Üren, "Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz bize çok güzel hediyeler getirdi. Bizimde imkânlarımız olduğunda onlara oyuncaklar göndereceğiz. Hepimiz kardeşimizsiniz. Öğretmenlerim, arkadaşlarım adına teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı

Öte yandan, Silopi Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan Kahramanmaraş'tan gelen öğretmenlere, bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür plaketi ve Nuh'un gemisi motifli seccade hediye eti. (Ahmet Uçar - İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir