• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
Avrupa`yı Sibirya soğukları vurdu: 50 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sibirya üzerinde oluşan yüksek basınç kitlesinin batıya kayarak Avrupa'yı etkisi altına almasının ardından, son altı gün içerisinde hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye çıktı.

Hafta başında mevsim normallerinin 12-15 derece altına düşen sıcaklıkların salı, çarşamba ve perşembe günleri yer yer  eksi 20 dereceye kadar düştüğü Avrupa'da, Belçika ve İsviçre yılın en soğuk günlerini yaşadı.

Dondurucu soğuklar nedeniyle hayatını kaybedenler arasında evsizlerin de yer aldığı bu nedenle sığınma evlerine "kapılarını 24 saat açık tutmaları" çağrısı yapıldı.

Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası, Avrupa'nın büyük bir kısmını kar altında bırakırken Hırvatistan'ın Delnice kasabasında kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Almanya'nın en yüksek dağı olan Zugspitze'de salı gecesi sıcaklık sıfırın altında 30 santigrat dereceye kadar düştü.

Ayda 1,5 milyon yolcunun seyahat ettiği Cenevre havalimanı, belirsiz bir süreliğine hava trafiğine kapatıldı. Bu sabah açılan İskoçya'daki Glasgow havalimanında da çoğu uçuş iptal edildi.

Kosova, Arnavutluk, Birleşik Krallık, İtalya ve Portekiz'in büyük bölümünde de fırtına nedeniyle okullar tatil edildi.

Önümüzdeki hafta sonu ile birlikte soğuk hava dalgasının etkisini kaybetmeye başlayacağı ve havaların hafta sonundan itibaren yeniden mevsim normallerine döneceği belirtildi. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir