• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Toprak Günü Yürüyüşlerinde Kan Döküldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Toprak Günü münasebetiyle Filistin`in her tarafından Filistin`e doğru Küresel Kudüs Yürüyüşü adıyla büyük yürüyüşler düzenlendiği gibi Filistin`in içinde de bu günün ihyası ve anlamının yeniden ortaya konması amacıyla büyük çaplı gösteriler, yürüyüşler ve eylemler düzenlendi.

İşgal güçlerinin önceden yaptığı tehditler ve etkinlikleri önleme amacıyla işgal altındaki toprakların her tarafını adeta askerî karargâha dönüştürmesi ise Filistin halkının bu konudaki cesaretini kırmadı.

Tam aksine olayların daha da etkin bir şekilde dünya gündemine oturmasına ve her tarafta ses getirmesine vesile oldu.

 Filistinlilerin kararlı duruşları karşısında iyice azgınlaşan ve saldırgan hale gelen Siyonist işgal güçleri muhtelif bölgelerde göstericilere silahlı saldırılar düzenledi.

Bu saldırılar yüzünden Filistin`in genelinde yaralananların sayısının 100`ü geçtiği haber verildi. İşgalcilerin saldırıları nedeniyle Gazze`nin kuzeyinde Beyt Hanun bölgesinde Mahmud Muhammed Zakût adında yirmi yaşında bir genc hayatını kaybetti.

Bu gencin Beyt Hanun geçiş kapısı yakınlarında işgalci askerlerin kurşunlarına hedef olarak hayatını kaybettiği ifade edildi.

 Olaylar hakkında bilgi veren İlk Yardım ve Olağanüstü Haller Yüksek Komitesi sözcüsü Edhem Ebu Silmiyye, dün Toprak Günü münasebetiyle Gazze`de gerçekleştirilen eylemlere işgal güçlerinin saldırıda bulunması ve saldırılarında gerçek mermiler kullanması sebebiyle yaralananların sayısının 37`ye çıktığını söyledi.

İşgal güçleri Kudüs ve Batı Yaka bölgelerindeki eylemlere de saldırılar gerçekleştirdi ve buralarda yaralananlarla birlikte toplam yaralı sayısının 100`ü geçtiği ifade edildi. Yaralananların arasında gazetecilerinde olduğu belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir