• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Yolcu Gemisi Denizde Sürükleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filipinler açıklarında 590 yolcu, 411 mürettebatı bulunan lüks bir kruvaziyer gemisi, çıkan yangının ardından arızalanarak akıntıyla sürüklenmeye başladı.

Filipin Ulaştırma Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, çoğu ABD`li ve Avrupalı 590 turistin bulunduğu "Azamara Quest" isimli geminin makine dairesinde çıkan yangının mürettebat tarafından söndürüldüğü ancak geminin iki motorunun çalıştırılamadığı belirtildi.

Palavan adası ile Zamboanga limanı arasında akıntıyla sürüklendiği söylenen Malta bandıralı geminin personelinden beş kişinin yangın sırasında dumandan etkilendiği, bunlardan birinin durumunun ağır olduğu açıklandı. Yolcular arasında yaralı olmadığı da belirtildi.

Filipin makamları, zor durumdaki yolcu gemisine bir kurtarma gemisi gönderdiklerini bildirirken, kruvaziyer gemisinin sahibi olan şirketin de bölgeye bir römorkör gönderdiği belirtildi.

Azamara Club Kruvaziyerleri`nin son bir yıl içinde üst üste yaptığı kazalarla anılan Royal Caribbean Kruvaziyer şirketine ait olması dikkati çekiyor.

Geçen Ocak ayında Royal Caribbean`ın İtalya kıyılarında kaza yaparak yan yatan Costa Concordia gemisinde 32 people kişi hayatını kaybetmişti.

Bundan sadece bir ay sonra, aynı gruba ait Costra Allegra da, yaklaşık bin yolcu ve mürettebat ile, Hint Okyanusu’nun ortasında makine dairesinde çıkan yangının ardından motoru durunca sürüklenmeye başlamıştı. Elektriksiz kalan lüks geminin yolcuları 35 dereceyi bulan sıcakta havalandırmasız, susuz, yemeksiz, sefalet ve korku içinde üç günlük yolculuğun ardından karaya ulaşmıştı.

Hürriyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir