• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Ankara Protokol yolu üzerinde TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla geliştirilen KuzeyKent Projesi'ndeki örnek daireleri basın mensuplarına gezdirdi, konutlara ilişkin bilgi verdi.

PROJE VASIFLARIYLA ÖZEL BİR PROJE

KuzeyKent projesinin yapıldığı alanın önceden gece kondu bölgesi olduğunu belirten Turan, şöyle konuştu:

"Bir kanun çıkartıldı, Kuzey Ankara kanunu. Ankara Büyükşehir Belediyesi TOKİ'yle beraber çalışma yaptı. Buradan 6 bin 500 gecekondu tahliye edildi ama yine burada yaşayan vatandaşlarımız yerinde yaşar hale getirildi. Bu projenin ikinci etabı, inşallah yaz aylarında oturmaya başlayacak. 5 bin 82 konut bitme aşamasına geldi sayılır. İnşallah bu yılın Temmuz, Ağustos aylarında bu 5 bin 82 konut Ankaralılar tarafından kullanılacak. KuzeyKent projesinin tanınmasını istedik. Proje 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşuyor. 5 bine yakın konut var. Bu proje vasıflarıyla özel bir proje. Sosyal donatı alanları, okulları, yollarıyla, konumuyla... 770 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı var."

CAMİSİ VE KÜLLİYESİ VAR BURASI ANKARA İÇİN YENİ BİR YAŞAM ALANI

Konutların yanında yapılan Ankara'nın en büyük kongre merkezinin bitmek üzere olduğunu aktaran Turan, "Camisi ve külliyesi var dolayısıyla burası Ankara için yeni bir yaşam alanı. Ankara'da bundan sonra KuzeyKent adıyla anılacak yaklaşık 40-50 bin nüfusu barındıracak çok prestijli yeni bir yaşam oluşturduk." dedi.

250 KONUT 6 MART'TA AÇIK ARTIRMAYA ÇIKACAK

Projenin ilk 250 dairelik kısmını açık artırma ile sunacaklarını belirten Turan, açık artırmanın 6 Mart'ta yapılacağını kaydetti.

Vatandaşların kalan konutları gezip, istedikleri daireyi alma imkanlarının olacağına dikkati çeken Turan, "Ankara için bu yeni ve prestijli yaşam alanının isminden 3-4 yıl sonra sıklıkla bahsedilecek." ifadesini kullandı.

Turan, projenin kentsel dönüşümde Türkiye'nin nereden nereye geldiğini de gösterdiğini vurguladı.

Ankaralıları projeyi gezmeye davet eden Turan, ilgilenenlere KuzeyKent Satış Ofisindeki yetkilerin yardımcı olacağını dile getirdi.