• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Liseler arası sahabe hayatı yarışması düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlere okumayı sevdirebilmek ve gençleri okuyarak aslına dönmesi amacı ile Adıyaman İl Müftülüğü ve anlaşmalı diğer 3 kurum ile beraber sahabe hayatını konu alan bir sınav yapılacak.

4 kitaptan sorumlu olacak olan gençlerden ilk 30'a girenler umre ile ödüllendirilecek. 30 Mart 2018 tarihine kadar başvurulabilecek olan sınav 6 Mayıs 2018'de yapılacak. Öğrenciler Mustafa Eriş'in "Saâdet Çağından Simalar" isimli 4 ciltlik kitabından sorumlu tutulacak.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Başkanı Fadıl Akkuş, ciddi manada hem gençlikte hem toplumda yozlaşma oluşmaya başladığını belirtti.

Bu yozlaşmanın önüne geçebilme adına böyle bir proje hazırladıklarını söyleyen Akkuş, "Şu an itibari ile Adıyaman merkezde bulunan liselerimizi tek tek ziyaret ederek orada liseli gençlerimize hem sahabeyi anlatıyoruz hem de İslami değerleri sahabe üzerinden sunmaya çalışıyoruz. Bu çalışma aslında Türkiye'de bir ilk. Sahabeyi gençliğe rol model olarak sunma adına. Aynı zamanda ödülleri bakımından da Türkiye'de bir ilk olacak. Çünkü Adıyaman merkezdeki toplam 29 lisemizi kapsayan bir yarışma oluyor. Bu yarışmanın neticesinde ilk 30'a giren öğrencilerimize umre ödülü vardır. Ondan sonraki ilk 45 öğrencimize tarihi ve kültürel bir gezi programımız olacak. Sonrasındaki 25 öğrencimize de mansiyon ödüller olacaktır. Toplamda bu yarışmaya katılan 100 öğrencimiz ödül almış olacak. Hem ödülleri bakımından hem de sahabeyi gençliğe rol model olarak sunacağımız güzel bir çalışma olacaktır." (Cemil Özdaş - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir