• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Meclis`te Başörtüsü Tartışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amsterdam Belediye Binası`nda dün gerçekleşen meclis toplantısına başörtülü bir şekilde katılan Toonk, "Kişilere inançlarından dolayı yasak konulamaz. İster memur olsun ister işçi. Bunu kabullenmek mümkün değildir" diyerek kendi partisinden milletvekili olan Jeanine Hennis`i sert bir dille eleştirdi.

Savunmuş olduğu düşünceyle birlikte partisinin belediye meclis grup başkanı Robert Floos ile de fikir ayrılığına düşen VVD`li Toonk, "Partimizin demokratik ve özgür bir parti olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda gelecek olan her türlü tepkiye hazırım. Farklı kültürlerin bir arada yaşamış olduğu Hollanda`da kişilere inançlarına göre ayrımcılık yapılamaz. Eğer özgür ve demokratik bir ülkede yaşıyorsak belediyede çalışan memurlar bile isterlerse başörtüsü takabilirler" ifadelerini kullandı.

Hollanda`da azınlık sağ hükümeti ortaklarından Başbakan Mark Rutte`nin partisi VVD`den (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi) milletvekili olan Jeanine Hennis Plasschaert, kısa süre önce meclise verdiği öneride belediyelerde çalışan memurlara başörtüsü yasağı getirilmesini istemişti.

CNN

Bu haberler de ilginizi çekebilir