• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Peygamber Aşıkları Meydanlara İndi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber
Peygamber (s.a.v) aşkıyla yanan Müslümanlar, bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerini erken düzenledi. Mart ayının son haftasında pek çok yerde düzenlenen etkinliklere çok sayıda Müslüman katıldı.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinliklerde Müslümanlar büyük bir heyecanla salavat-ı şerifler okuyarak iki cihanın Efendisini (s.a.v) andılar.
 
İşte kutlu mevsime ilk giren etkinlikler:
İLK KUTLU DOĞUM EN DOĞUDAN
ŞIRNAK: Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Mustazaf-Der Cizre şubesi tarafından organize edilen programla 2012 yılının ilk Kutlu Doğum etkinliği Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerçekleşti. Kırmızı Medrese arkasında bulunan boş arazide yoğun katılımla gerçekleşen programda Hz. Muhammed’in (s.a.v) nurlu doğumu kutlandı.
 
Kutlamaya katılan Cizreliler dini pankartlar açarken, zaman zaman getirilen tekbir ve salâvatlarla kendilerinden geçti.
 
Kur`an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda, Türkçe ve Kürtçe ilahiler de seslendirilerek, mevlid-i şerif okundu. Küçük bir çocuğun gözyaşları arasında okuduğu Kürtçe mevlid-i şerif, programa katılanları mest etti.

EN KUTLU SEVDA PEYGAMBER SEVDASIDIR
Yılın ilk Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak gazetemizin genel yayın yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca katıldı. Konuşmasında Peygamber sevdasının pahalı ve değerli olduğunu belirten Göktaş hoca, Peygamberin (s.a.v), `kişi sevdiği ile beraberdir` hadisini hatırlatarak; “Bir insan yarın Allah’ın huzuruna çıktığında Allah`ın ‘Ey kulum Bana ne getirdin’ diye sorduğunda ‘Ya Rabbi ben Senin huzuruna Resulü`nün sevdasını getirdim’ bunu diye biliyorsanız bu sizi kurtaracaktır” dedi. Göktaş, sahabeleri özellikle de Zeyd Bin Harise`nin dillere destan peygamber sevdasını anlatarak peygamber sevgisinin bir kişiye dünya ve ahirette verdiği azizliğin büyüklüğünü vurguladı.
 
Kutlu Doğum Etkinliği okunan dua ve söylenen ilahilerle coşkulu bir şekilde sona erdi.

MADAS-DER’DEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
İSTANBUL: Kutlu Doğumu vesilesiyle Tokat ili Madas Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Madas-Der) de Peygamber Sevdalıları Platformunun katkılarıyla Yenibosna Kültür Merkezinde bir program düzenledi.
 
İlginin büyük olduğu programda salon tıklım tıklım doldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti. Okunan mevlidin ardından Grup özlem ilahiler okudu.
 
Programda gazetemizin yazarı ve Mustazaf-Der İstanbul Şubesi Başkanı Sait Şahin günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Şahin, Hz. Peygamberin (s.a.v) üstün kişiliğine vurgu yaparak, “O’nu konuşurken normal bir insanı konuşmuyoruz. O insanların en yüce ve en üstünüdür.
 
Çünkü O âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir” dedi.
 
Çocukların İslami bir eğitimle yetiştirilmediğini ve bundan dolayı büyük musibetlerin yaşandığını anlatan Şahin, “Bugün Müslümanlar diri diri ahlaksızlığa gömülüyorlar. Araplar çocuklarına dünyalık zararlar veriyorlardı. Biz ise çocuklarımıza hem dünyalık hem de ahiretlik zararlar veriyoruz” dedi.

Sait Şahin’in konuşmasının ardından Grup Özlem ilahiler seslendirdi. Ardından Madas-Der Başkanı Erdal Elibüyük bir teşekkür konuşması yaptı. Elibüyük, günler öncesinden yoğun bir çalışma yaparak programı hazırladıklarını belirterek başta Peygamber Sevdalıları Platformu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Program Molla Abdulbari Çelik hocanın yaptığı duayla son bulurken program sonunda katılımcılara kitap ve CD hediye edildi.

BU TOPLULUĞU BİR ARAYA GETİREN İSLAM KARDEŞLİĞİDİR
DİYARBAKIR: Peygamber Sevdalıları tarafından Peygamberimizin (s.a.v) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü nedeniyle Bismil İlçesi Tepe Beldesi’nde bu yıl ilk defa açık alanda düzenlenen kutlu doğum etkinliğinde Peygamber aşıkları bir araya gelerek, tekbir ve salavatlar eşliğinde nurlu doğumu coşkuyla kutladı.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan mevlit ve Grup Vuslat’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Programa konuşmaca olarak Mahmut Akgül ve Mola Kerbela Şanlı Hoca katıldı.
 
Molla Kerbela Şanlı Hoca Kürtçe yaptığı konuşmasında, ilme ve peygambere önem verilmediği için bugün İslam aleminin esaret altında olduğunu belirtti. Mahmut Akgül hoca ise yaptığı Türkçe konuşmasında, bu topluluğu bir araya getiren nedenin İslam kardeşliği olduğunu belirtti.
 
İlahi ve ezgilerle devam eden programda, 9 yaşındaki İrem Çelebi’nin seslendirdiği ‘40 yaşındasın’ şiiri katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Grup Vuslat’ın, seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcıları coşturduğu program, Mola Sabri Ortaç’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Gençleri  maneviyattan uzak tutmak istiyorlar
Mehmet Arasan / Dogruhaber
Yeşilay Derneği Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu kötülükle mücadele ile ilgili yaptığı açıklamada gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesinin asıl nedeninin manevi boşluk olduğunu söyledi.
 
Zararlı alışkanlıkların teşvik edildiğini dile getiren Günlüoğlu, “Bir toplumda alkol, kumar, sigara, uyuşturucu ve teknolojik bağımlılıklar giderek artış gösteriyorsa o toplumda manevi değerler yok denecek kadar zayıflamış demektir.
 
Maneviyatın kötülüklerle mücadelede önemli bir fonksiyonu vardır. Çünkü kötülükler sadece beşeri tedbirler ile önlenemez. İşin içinde ilahi korku da şarttır. Kanun korkusu kötülükleri işlemek için yeterli değildir. Polisin sürekli baskınlar yapması sorunları ortadan kaldırmaz. Siz her insanın başına bir bekçi dikemezsiniz. Ancak o bekçiyi yani Allah korkusunu insanın içine yerleştirirseniz insanın kötülük işleme azmini kırarsınız.” dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir