• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
YYÜ`den `Güvenlikli Diploma` atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Profesör Doktor Peyami Battal, sahte ve taklit diplomanın önüne geçmek için 'Güvenlikli Diploma' ya geçiş yaptıklarını söyledi.

Yeni çıkarılan güvenlikli diplomayla ilgili basın mensuplarına rektörlük makamında açıklamalarda bulunan Profesör Battal, üniversite olarak diplomalarla ilgili yeni bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Battal, "Üniversitemizin diplomalarıyla ilgili zaman zaman sorunlar yaşanıyordu. Bizde bu kapsamda üniversitemiz için yeni ve güvenlikli bir diploma bastırdık." ifadelerini kullandı.

Diplomanın özellikleri hakkında da bilgiler veren Battal şöyle konuştu:

"Diplomada gizlenmiş Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yazısıyla birlikte, iki farklı kedi gözü bulunuyor. İmzaların taklit edilmemesi adına bir kenarında rektör diğer kenarında da dekanın imzası yer alıyor. Tüm bu sistemler hesaplandığı diplomada 5 farklı koruma yer alıyor. Dolayısıyla, artık Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi diplomasının taklit edilmesi ve sahte diploma çıkarılması mümkün olmayacak."

Lisans ile ön lisans diplomasında yer alan Van YYÜ logosu renklerinin farklı olduğunu belirten Battal, logoların karıştırılması durumunda da diplomanın sahte olduğunun anlaşılacağını aktardı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir