• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
"Darbe bir insanlık suçudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat darbesinin 21'inci yıl dönümü münasebetiyle AK Parti Bitlis İl Teşkilatı bir basın açıklaması düzenledi.

Parti il binasının Konferans salonunda düzenlenen basın açıklamasını İl Başkanı Nesrullah Tanğlay okudu.

28 Şubat 1997 tarihinde Türkiye'de bir darbe yaşandığını söyleyen Tanğlay, "Bugün 28 Şubat darbesi münasebetiyle, tüm darbeleri bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyoruz. Darbe bir insanlık suçudur. Zira darbe eylemiyle insanların başta yaşama hakları ellerinden alınmaktadır. 28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında insanların eğitim öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük." dedi.

"Başörtülü kadınlarımız kamu hizmeti dahi alamadılar"

 "Bu milletin çocukları dini inanışları sebebiyle çalışma hakları, tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı." diyen Tanğlay, şunları söyledi:

"Başörtülü kadınlarımız, örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadılar. Bazı firmalar, yeşil sermaye denilerek ihalelere alınmayıp, teşebbüs hürriyetleri kısıtlandı, ekonomiye ve iş gücüne yapacakları katkıyı yerine getiremediler. Bankalarda, milletin parası hortumlanarak, illegal yapılara aktarıldı. Medya, attığı manşetlerle meşru hükümeti devirdi, siyasi bir darbe yaptı. Darbeciler tarafında başbakanlar, bakanlar hükümetten tard edilerek, siyasi partiler kapatıldı. Ankara sokaklarında tanklar yürütülerek, siyasete, demokrasiye ve insan haklarına balans ayarı yapıldı. Bürokrasinin bir ayağı olan Milli Güvenlik Kurulu kararları ile siyasiler hizaya çekilip, hükümet yönetimi vesayet odaklarına teslim edildi."

15 Temmuz darbe girişimiyle bu milletin darbelere noktayı koyduğunu belirten Tanğlay, her türlü darbe ve darbe teşebbüslerini tarihin karanlıklarına gömdüklerini söyledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir