• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
"28 Şubat süreci her yönüyle aydınlatılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Merkez Camii önünde MAZLUMDER tarafından 28 Şubat darbesinin yıl dönümü nedeni ile bir basın açıklaması düzenledi.  Açıklamaya STK'ların yanı sıra halk da destek verdi.

"28 Şubat Mahpuslarına Özgürlük", "28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin", "Son 28 Şubat Olsun" yazılı döviz pankartların açıldığı açıklamada sık sık tekbirler getirildi.

Açıklama önce kısa bir konuşma yapan Şube Başkanı Yüksel Aslan, Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat darbesinin üzerinden 21 yıl geçtiğini hatırlattı.

Aslan, "Maalesef 28 Şubat süreci bazen örtülü bazen aleni bazen resmi bazen de gayri resmi devam etmektedir. Sürecin mağdurları da tüm çabalarımıza, haykırışlarımıza rağmen bin yıllık cezalarını çekmekte ve ne siyasi nede hukuki anlamda somut bir adım atılmamaktadır." dedi.

Basın açıklamasını MAZLUMDER Ağrı Şube Başkan Yardımcısı Güven Tatlı okudu.  "21 yıldır ertelenen bu sorun hükümetler, siyasi iktidarlar, güç odakları, yargı mensupları değişmesine rağmen 20 - 25 yılı aşkın sürelerdir cezaevlerinde tutulan darbe mağduru Müslüman siyasi mahpuslar ve bunların aileleri yönünden etkisini en ağır şekilde devam ettirmektedir." diyen Tatlı, çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Tatlı, "28 Şubatın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı; bir kısım 28 Şubatçının müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı; brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bu günlerde dönem yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapmak açık bir zulümdür. Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir. Unutulmasın ki mazlumların ahı bütün siyasi hesapları ve matematik hesaplarını alt üst edecek bir güce sahiptir. Bahse konu hak talebinin gereğini yerine getirmek açıktır ki başta Yargı, Hükümet ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir." şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir