• DOLAR 32.538
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2434.245
  • ...
Kayseri`de 28 Şubat protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat'ın 21'inci yıl dönümü nedeniyle MAZLUMDER ve Memur-Sen'in düzenlediği basın açıklamasında 28 Şubat'ın sivil kanadının da mutlaka yargılanması gerektiği ve cezaevlerinden suçsuz yatan mahkumların olduğuna dikkat çekildi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasında konuşan MEMUR-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan , 28 Şubat sürecindeki uygulamaların bütününe bakıldığında devletin ve milletin bütün kurum ve imkanlarını kullanarak toplumu ve devletin işleyişini cebir ve şiddetin eşlik ettiği bir toplumsal mühendislikle baştan ayağa dönüştürme amacını taşımakta olduğunu söyledi.

Kalkan, toplum ve sistem mühendisliği olduğunu ifade ederek, "Bin yıl süreceği iddiası da gösteriyor ki 28 Şubat'ın arkasındaki küresel akıl, Türkiye'de bir daha millet iradesinin küresel emperyal sisteme rağmen tecelli etme ihtimali ortadan kaldıracak köklü bir toplum ve sistem mühendisliğidir. Gelinen noktada askeri kanadı yargılanan 28 Şubatçılar mahkemelerde hesap verme noktasındadır. Buna karşın, 28 Şubat'ın sivil kanadı da mutlaka yargılanmalı ve hesap vermelidir. Milletin tepesine çöreklenmiş vesayetin, bir daha hortlamaması, küresel emperyal odakların tezgahları olan 28 Şubatların, 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması ve devletin demokratik dönüşümü için darbecilerle de darbe düzeneğiyle de bütün yönleriyle hesaplaşılmalıdır. " dedi.

MAZLUMDER adına okunan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Üzerinden 21 yıl geçti. 28 Şubat post modern darbe döneminin mağdurlarından olan imam hatip Lisesi, meslek liseleri, Kur'an kurslarında, kamu kurumlarındaki görevlileri ile başörtüsü yasağı mağdurları ve YAŞ mağdurları 2002 yılından sonraki dönemde yapılan iyileştirmeler ile rahat bir nefes aldılar. Yalnız 28 Şubat döneminde kışlalarda yapılan brifing toplantılarda attıkları emirler, hiçbir hukuk ve vicdan tanımadan mahkûm edilerek ağır hapis cezalarına çarptırılan Müslüman mahkûmların mağduriyetleri ne yazık ki devam ediyor. Bugünlerde 28 Şubat'ın unutulan mahpusların özgürlüklerine kavuşturulmasının zamanı çoktan geldi geçti bile. Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda haykırıyor ve diyoruz ki! Ey Cumhurbaşkanı, ey Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ey Türkiye Hükümeti, ey Adalet Bakanı, ey milletimiz! Bugün, Şubat'ın mahpusları içip cezaevlerindeki son 28 Şubat olsun. Dönemin tüm mazlumları haklarını alıncaya kadar, tüm darbecilerden hesap soruluncaya kadar haykırışımız devam etsin."

Basın açıklaması Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir