• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
"Brifingli yargı kararları iptal edilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAZLUMDER Adıyaman Şubesi tarafından 28 Şubat'ın yıl dönümü nedeni ile dernek binasında basın açıklaması düzenlendi.  Basın açıklamasına Adıyaman Vahdet Der ve Gül Der de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan MAZLUMDER Adıyaman şube Başkanı İbrahim Halil Kıran, "28 Şubat brifingli yargı kararları iptal edilsin. Bitmeyen 28 Şubat hayat çalmaya devam ediyor. 28 şubat mahpusları serbest bırakılsın, 28 şubat mahpuslarının özgürlük talebi hepimizin imtihanıdır." dedi.

Ceza evlerinde bulunan mahkumlarla birlikte ailelerin de mağdur edildiğini dile getiren Kıran, "21 yıldır ertelenen bu sorun hükümetler, siyasi iktidarlar, güç odakları, yargı mensupları değişmesine rağmen 20 - 25 yılı aşkın sürelerdir cezaevlerinde tutulan darbe mağduru Müslüman siyasi mahpuslar ve bunların aileleri yönünden etkisini en ağır şekilde devam ettirmektedir. 28 Şubatın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı; bir kısım 28 Şubatçının müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı; brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bu günlerde dönem yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapmak açık bir zulümdür." ifadelerini kullandı.

Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerektiğini vurgulayan Kıran, "Unutulmasın ki mazlumların ahı bütün siyasi hesapları ve matematik hesaplarını alt üst edecek bir güce sahiptir. Bahse konu hak talebinin gereğini yerine getirmek açıktır ki başta Yargı, Hükümet ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir." diye belirtti.

"28 Şubat gerçekleri ortaya çıkarılmalı"

Kıran, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını; 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat'ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını; 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz." (Cemil Özdaş - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir