• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
"Başarmak başarıya inanmakla başlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Konferans Salonu'nda 'Eğitimci Yazar Halit Ertuğrul'la Şöylesi' etkinliği düzenledi.

Programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, şube müdürleri, okul müdür, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Okul öğrencilerine konferans salonu girişinde Eğitimci Yazar'ın çeşitli kitapları hediye edildi.

Eğitimci Yazar Halit Ertuğrul burada başarının sırları ve arkadaş çevresinin başarı üzerindeki etkisine değinen bir konuşma yaptı.

"Başarıya hava kadar muhtacız" diyen Ertuğrul, "Başarmak bir aşktır, sevdadır, hasrettir, uykuları kaçırmaktır. Başarmak inanmaktır. Başarmış olanlar başarmışlığa inanmış olanlardır. Eğer başarılı olursan ömür boyu yardım edersin, başarısız olursan ömür boyu yardım dilenirsin. Bugün karar vermelisin. Başarılı olup çare mi olmak istiyorsun, başarısız olup çaremi aramak istiyorsun. Elbette başarılı olup, bölgemize, çevremize, annemize, babamıza faydalı olmamız lazım. Başarmaktan başka çaremiz yoktur ve buna mecburuz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin dersten sonra evde dersi tekrar etmelerinin gerekliliğine vurgu yapan Ertuğrul sözlerini şöyle sürdürdü: "Akşam dersi evde tekrar ederseniz o dersin yüzde 70'i zihinde kalıcı hale gelir. Öğretmeni dinledikten sonra evde tekrar etmezseniz o bilgilerin yalnızca yüzde 10'u kalacak. Başkalarıyla yarışmak bir başarı değildir. Gerçek başarı kişinin kendisiyle yarışmasıdır. Siz başkasıyla yarışırsanız başkası kadar başarılı olursunuz. Ama kendinizle yarışırsanız kendiniz kadar başarılı olursunuz.''

"Kim olduğunuzun önemi yok, kimle olduğunuzun önemi var"

"Kim olduğunuzun önemi yok, kimle olduğunuzun önemi var" diyen Ertuğrul, arkadaş çevresinin kişiler üzerinde başarıyı etkilemedeki rolüne değindi.

Ertuğrul sözlerine şöyle devam etti: "Başarılı bir grupla beraber olan daha başlamadan yüzde 70'lik bir başarıyı satın almış demektir. Bu bilimsel bir tespittir. Ama başarısız bir grupla olmak daha başlamadan yüzde 70'lik bir başarısızlık elde etmek demektir. Arkadaşınız kadar önemlisiniz, arkadaşınız kadar değerlisiniz, arkadaşınız kadar başarılısınız ve arkadaşını seçen geleceğini seçer. Kim olduğunuzun önemi yok, kimle olduğunuzun önemi var.'' diyerek arkadaş çevresinin başarı üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Ertuğrul yaptığı konuşmanın ardından öğrencilere hediye edilen kitaplara imza attı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak tarafından da Ertuğrul'a plaket takdim edildi.(Muhammed Said Aksoy-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir