• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Yönetim Kurulu'nun şubat ayı toplantısı, Mardin Valisi Mustafa Yaman başkanlığında yapıldı.

Bir otelde yapılan toplantıda, ajansın 2017 yılına ilişkin birim faaliyet raporlarının kurul üyelerine sunulurken, önerilen projeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca 5-8 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İspanya çalışma ziyareti hakkında kurul bilgilendirilirken, ajans tarafından hazırlanan "Özel Sektöre Yönelik Yatırım Destek ve Teşvik Rehberi" hakkında bilgiler verildi.

Ajansın 2018 Yılı Fizibilite Desteğine ilişkin uygulama kapsamı kurulun onayına sunulurken, projelerle ilgili izlenecek süreç hakkında kararlar alındı.

DİKA'nın desteğiyle yürütülen ve uygulama süreleri sona eren projelerden gelen yazılı taleplerin de görüşüldüğü toplantıda,  nihai durumları ve sözleşme hükümleri hakkında bilgiler verildi, projelerle ilgili izlenecek süreç hakkında karar alındı.

Toplantıda ayrıca, 2017 Yılı Çalışma Programı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan İtalya ve İspanya ülkelerine yönelik çalışma ziyaretlerinin 2018 Çalışma Programına alınması nedeniyle güncellenmesi için yönetim kurulun onayına sunuldu.

Özel Sektöre Yönelik Yatırım Destek ve Teşvik Rehberi hakkında kurulun bilgilendirildikten sonra toplantı sona erdi.

Toplantıya; Mardin Valisi Mustafa Yaman, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, oda ve il genel meclis başkanları katıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)