• DOLAR 32.588
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2439.192
  • ...
Kur`an kursu hocalarına hakaret eden Karaca`ya Diyanet-Sen`den tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya hesabından, "Parodi mi bu? Bitlis'li kuran kursu öğretmenleri bile bunlardan iyi giyiniyor." paylaşımıyla, Kur'an kursu hocalarını tahkir eden açıklamasına tepki gösteren Bitlis Diyanet-Sen Şube Başkanı Behzat Durak, haddini aşan bu paylaşımlardan dolayı Karaca'nın Bitlisli kadınlardan ve özellikle Kur'an kursu hocalarından özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Yapılan bu hakareti kabul etmediklerini dile getiren Durak, "Gazeteci Nihal Bengisu Karaca'nın twitter hesabından, sözde İslami bir defilenin tanıtımında gösterilen kıyafetler konusundaki eleştirisinin, maksadını aşan bir benzetme olduğunu düşünüyor, Karaca'nın, bu benzetmeden dolayı Bitlisli Kur'an kursu öğreticilerimizden özür dilemesini bekliyoruz." dedi.

"Eğer bir eleştirmede bulunacaksanız, sözlerinizin başka insanları kırmamasına, dikkat etmeniz gerekir." diyen Durak, şunları söyledi:

"Bizler, başına 'İslam' kelimesi getirilerek yapılan bu tür defileleri tasvip etmiyoruz. Yapılan iş ortada. Bu işi eleştirirken kullandığınız dil, Bitlisli kadınlarımızı ve Kur'an kursu öğreticilerimizi derinden üzmüştür. Her yörenin ve her ilin kendine göre giyim ve kuşam tarzı vardır. Eleştiri yaparken başkasının hakkına girmeye kimsenin hakkı yoktur. Beğenmediğiniz kıyafetler için yaptığınız 'onlar daha iyi giyiniyor.' vurgusu eleştiri sınırlarını aşan aşağılama ve aynı zamanda hakarettir."

Son olarak Durak, Diyanet-Sen olarak, gazeteci Karaca'nın bu sözlerinden dolayı tüm Bitlisli kadınlardan ve özellikle Kur'an kursu öğreticilerinden özür dilemesini beklediklerini ifade etti. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir