• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Putin canlı yayında duyurdu: İlk grup tahliye oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Guta'da sivillerin tahliyesinde aracı rol üstleniyor." açıklamasında bulundu.

Moskova'da Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Putin, BMGK'nın ateşkes kararının ardından ilk kez Doğu Guta'dan sivillerin tahliye edildiğini duyurdu.

Çok sayıda sivilin, rejim kuşatması altında olan Doğu Guta'dan tahliye edildiğini belirten Putin, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımıyla başarıldığını vurguladı.

Putin Doğu Guta'dan sivillerin ne zaman tahliye edildiğiyle ilgili ise zaman ve detay vermedi.

Doğu Guta'da dün yerel saatle sabah 9.00 ile öğleden 14.00 arasında uygulanan "ateşkes" sırasında bölgeden hiç bir sivil ayrılmamıştı. Esed rejimi ve muhalifler ateşkese uymama konusunda birbirlerini suçlamıştı.

Suriye rejimi, Rusya'nın da desteği ile Doğu Guta'ya yaptığı saldırıları son bir ayda yoğunlaştırmış, saldırılarda binden fazla insan hayatını kaybetmiş yine binlerce insan yaralanmıştı.

Yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı Doğu Guta bölgesi halkı, en temel insani ihtiyaçlarını bile karşılayamadığından "insani kriz" yaşıyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir