• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
"28 Şubat mağdurları özgürlüğüne kavuşsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Osmaniye İl Gençlik Kolları, 28 Şubat Darbesinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yılmaz okudu.

Türkiye tarihinin kara lekelerinden biri olan 28 Şubat darbesinin üzerinden 21 yıl geçtiğini belirten Yılmaz, 28 Şubat darbesinde psikolojik harp taktiklerinin bir bir uygulandığını belirterek, "Asker irtica bahanesiyle hükümeti düşürdü. Milyonlarca insan fişlendi, yerinden yurdundan edildi. Başörtülü kadınların okuması, çalışması engellendi. İşten atılanlar, sürgün edilenler, işkenceye uğrayanlar, cezaevlerine konulanlar oldu. Siyasi, sosyal ve ekonomik boyutlarını da içinde barındıran bu darbe milyonlarca insanı mağdur etti, derin izler bıraktı." İfadelerini kullandı.

Darbenin etkisi hala devam ediyor

28 Şubat'ın Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Yılmaz, darbenin etkisi hâlâ devam ettiğini belirterek, "Bu etkinin bir boyutu da cezaevlerinde yaşanıyor. 28 Şubat mağduru yüzlerce mahkûm hâlâ cezaevlerinde bulunuyor. Binlerce insan sırf camilere gidip namaz kılıp Kur'an okuyor diye, başörtüsü takıyor diye cezaevlerine atıldı, işkencelerden geçirildi ve bazıları da kalleşçe vurularak şehit edildi. Darbeci kirli odaklar; Müslümanların inancını, inandığı gibi yaşamalarını bir tehlike ve tehdit unsuru olarak tanıtma hususunda gayret göstererek yapılan İslami çalışmalar karşısında tehditler savurmuştur." ifadelerini kullandı.

"Bu son 28 Şubat olsun"

Son olarak darbeci zihniyeti ve onun emperyalist destekçilerini şiddetle kınadıklarını belirten Yılmaz, "Bizler HÜDA PAR Osmaniye Gençlik Kolları olarak Türkiye'deki darbeci zihniyeti lanetliyor ve darbe teşebbüsünde bulunan tüm hainlerin hukuk karşısına çıkarılarak hesap vermelerini talep ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (Abdulkadir Alakuş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir