• DOLAR 32.566
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2429.162
  • ...
Nusaybin`de `Çocuk Gelin engelleme` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesi Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Çocuk Gelinler' konusunda konferans düzenlendi.

Nusaybin Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünde yapılan konferansa İlçe Müdürü Ömran Gündüz, Sosyal Hizmetler uzmanı Mihriban Yıldız, ilçede faaliyet gösteren düğün salonu sahipleri, bayan kuaförler ve Aile Danışmanlık Merkezi yöneticileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Nusaybin Sosyal Hizmetler Müdürü Ömran Gündüz, son 25 günde 4 kişinin 'erken yaşta evlilikten' engellendiğini söyledi.

Dünya geneli en önemli toplumsal sorunlardan bir tanesinin çocuk evlilikleri olduğunu söyleyen Gündüz, "Az gelişmiş ülkelerdeki yoksul aileler, hanelerinin yoksulluğunu azaltmak için arkadaşlarıyla oyun oynayacak yaşlardaki kız çocuklarını, babası hatta dedesi yaşındaki adamlarla evlendirmektedirler. Pek çok kez bu çocuklar yaşlı adamların ikinci eşi veya üçüncü eşi olmaktadırlar. 10'lu yaşlardaki bu kız çocukları doğum yapmakta, ev işleri yapmakta ve hatta koca baskılarına maruz kalmaktadırlar. Bu çocukların bazıları tüm bunlara dayanamayarak intihar etmektedir." dedi.

Gündüz, duyarlılıklarından dolayı Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk'e teşekkür etti.

Gündüz'ün konuşmasından Sosyal Hizmetler Uzmanı Mihriban Yıldız, 'Çocuk gelinler' hakkında sunum yaptı.

Çocuk gelinlerin toplumun kanayan bir yarası olduğunu ifade eden Yıldız, vatandaşların 'çocuk gelin'le karşılaştıkları durumlarda Aile ve Sosyal Destek hattı Alo 183'e haber vermelerini istedi. Sinevizyon eşliğinde yapılan sunumdan sonra katılımcıların merak ettikleri sorulara cevap verildi. (Cihat Şayık-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir