• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
HÜDA PAR heyeti Lübnan`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Musa Azak/DOĞRUHABER

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu çeşitli temaslarda bulunmak üzere genel başkan yardımcılardan Sait Şahin, Halef Yılmaz ve Mehmet Ali Doyar ile birlikte Lübnan`a bir ziyaret gerçekleştirdi. Lübnan`daki bazı İslami hareketlerle bir araya gelen Yapıcıoğlu, fikir alış verişlerinde bulundu. İlk olarak Tevhid Hareketi Merkezini ziyaret eden Yapıcıoğlu burada İslami Tevhid Hareketi genel sekreteri Şeyh Bilal Şaban ile bir araya geldi.

ÜMMET ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR
Bu görüşmede Yapıcıoğlu, ümmetin zorlu bir süreçten geçtiğini kaydetti. Yapıcıoğlu şu ifadeleri kulandı: “Bugün İslam Ümmeti birçok sıkıntıyla karşı karşıya, emperyalist devletlere karşı mücadele veriliyor. İslam Ümmetinin gücünü tekrar kazanabilmesi için uyanık olması lazım, Müslümanlar uyandığı takdirde bu rol tekrar kazanılacaktır. Ama her şeye rağmen, ısrarla vahdet demeye ve bunun için çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Doğru bir teşhis kadar doğru tedavi de önemli. Bugün en büyük sorunumuz ihtilaf sorunudur. Bu sorundan kurtulmak için her türlü kavmi, ırki ve mezhebi taassuptan uzak bir  bir tavır sergilenmelidir.”

“MÜSLÜMANLAR BİR ÇOK CEPHEDE MÜCADELE VERİYOR”

Daha sonra söz alan Tevhit Hareketi Genel sekreteri Şeyh Bilal, Müslümanların birçok cephede mücadele verdiklerini ifade etti. Şeyh Bilal, “ Bugün Müslümanlar siyasi, ekonomik, askeri gibi alanlarda mücadele veriyor. Ümmet her anlamda birlikte hareket etmelidir, güçlü dinamiklerini seferber etmesi gerekiyor” dedi. 

Görüşmenin ardından Yapıcıoğlu, Tevhid Hareketi Kurucusu merhum Şeyh Said Şaban`ın kabrini ziyaret etti. Yapıcıoğlu Lübnan`daki temaslar kapsamında İslami Cihat Hareketinin Lübnan temsilcisi Ebu İmad Rufai ile görüştü. Yapıcıoğlu, Filistin`in son durumu ve Filistin kampları hakkında bilgi aldı. Uzun yıllar Türkiye`de yaşayan ve Türkiye`de okul okuyan Şeyh Ali Şelebi ile Trablus Mansur Mescidinde bir araya gelen Yapıcıoğlu, şehrin tarihi hakkında da bilgi aldı. 

Son olarak Lübnan`daki tarihi ve turistik mekânları gezen Zekeriya Yapıcıoğlu dün akşam saatlerinde yurda döndü.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir