• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
Uludereli Bayram da Kol Nakli İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ta, 8 yıl önce hayvanları otlatırken bulduğu bombanın patlaması sonucu iki kolu ile sağ gözünü kaybeden 18 yaşındaki Bayram Yılmaz, "İnşallah bir gün benim de kollarım olur" diyerek, son dönemdeki organ nakillerinin kendisi için umut olduğunu belirtti. Şırnak`taki liseler arası koşu yarışmasında birinci olan Yılmaz, okuyup beden öğretmeni olmak istediğini söyledi.

DAHA İLKOKULDAYDI

Irak sınırına sıfır noktadaki Uludere`nin Taşdelen köyünde yaşayan 18 yaşındaki Bayram Yılmaz, ilkokul 4. sınıfta okurken bir yandan da çobanlık yapıyordu. 8 yıl önce hayvanları otlatırken bulduğu bombanın elinde patlaması sonucu bir gözünü ve iki kolunu kaybetti.

Diyarbakır`da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde 40 gün yoğun bakımda tedavi gördü. 2 yıl öğrenimine zorunlu ara veren Bayram sonra kaldığı yerden okuluna devam etti. Okuyup, beden eğitimi öğretmeni olmak istiyordu.

KOŞUDA BİRİNCİ OLDU

Kolları olmamasına rağmen yazmakta sorun çekmedi. Derslerine gece-gündüz çalıştı. En büyük desteği ailesi ve öğretmenlerinden gören Bayram Yılmaz şimdi lise birinci sınıfta okuyor.

Her gün Şenoba beldesine giden Bayram Yılmaz, "Bomba kollarımı aldı, gözümü aldı. `okuyamazsın` diyorlardı. Ama ailemin de desteği ile okudum.

Derslerimde başarılı oldum. Şimdi tek hayalim beden öğretmeni olmak" dedi. İki yıldan beri atletizm ile uğraşan Yılmaz, geçen yıl Şırnak`ta düzenlenen okullararası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı koşusunda il birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

Yılmaz, milli takıma girip Türkiye`yi uluslararası müsabakalarda da temsil etmek istiyor. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde takılan protez kolları kullanmakta zorluk çektiğini anlatan Yılmaz, son zamanda yapılan organ nakillerinin kendisi için büyük umut olduğunu söyledi.

20 yaşından sonra birilerinin bağış yapması durumunda organ nakline sıcak baktığını söyleyen Yılmaz, "İnşallah benim de bir gün kollarım olur. Büyük bir umutla bekliyorum" dedi. Köyde hayvancılıkla uğraşan baba Enver Yılmaz ise, "O yaşadığı tüm acılara rağmen hayatı seviyor. Umudunu hiçbir zaman kaybetmedi. Hep sporcu olmak istiyordu. Biz onun arkasındayız ve destekçiyiz. Oğluma kol nakli yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir