• DOLAR 32.564
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2433.33
  • ...
"Batı kendi ahlaksızlığını dizilerle bizlere aşılamaya çalışıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Fırat Üniversitesinde (FÜ) Rehber Öğrenci Topluluğu tarafından kız öğrencilere yönelik "tesettürün kadına kazandırdığı değer" temalı seminer düzenlendi.

Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminer, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sinevizyon gösterimiyle devam eden seminere Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Genel Koordinatörü ve Nisanur dergisi yazarlarından Aynur Sülün konuşmacı olarak katıldı.

Batı'nın kadına verdiği sözde hakların, kadını sömürmek ve küçümsemek için olduğunu belirten Sülün, kadınların meta haline getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Sülün, "Batı'nın kadına verdiği haklar, kadını sömürmek ve kadını küçümsemek içidir. Kadını sömürürken onun tabiatını bozdular. Amaçları kadını kendisinde var olan değerlerden soyutlamaktır. Kadını kendi değerlerinden uzaklaştırmak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Tek amaçları kadını ticari bir meta haline çevirmek. Kendi ahlaksızlıklarını dizilerle bizlere aşılamaya çalışıyorlar. Medya aracılığı, eğitim sistemi yolu ile bize kendi hayat nizamlarını aşılamaya çalışıyorlar." dedi.

"Batı, annelerden anneliği çaldı"

İslam toplumlarında kadınların kendi fıtratlarından uzaklaştırılmaya çalışıldığını anlatan Sülün, "Kadın, İslam toplumlarında ne zaman sömürülmeye başladı? İslam toplumları sömürgeleştirilmeye başlandığı zaman. Kadın, İslam toplumlarında da kendi fıtratından uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Batı, annelerden anneliği çaldı, bununla birlikte kadını bir metaa çevirdi. Bugün Batılı kadın kadar sömürülen, ezilen başka kadınlar yoktur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir