• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
"Merhum Erbakan Hocanın en büyük hayali İslam birliğini kurmaktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kayapınar ilçesinde Dicle Kent Camii'nde, vefatının 7'ıncı sene-i devriyesinde Anadolu Gençliği Derneği tarafından eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan için bir mevlit etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim ve mevlidin okunduğu programda, merhum Erbakan'ın hayatından kesitler anlatıldı.

Programda bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, merhum Necmettin Erbakan'ın en büyük hayalinin İslam birliğini kurmak olduğunu dile getirdi.

Ergin, "Bizler onun, canıyla ve malıyla Allah yolunda cihad ettiğine şahidiz. Erbakan Hocamız ümmetin sesi ve yeniden dirilişi oldu. Rotasını yitiren ümmete; ABD, AB ve israilin değil, İslam birliğini gösterdi. Ezilenler için umut ışığı, sömürenlerin korkusu oldu. Zalimin karşısında heybetli, Rabbinin huzurunda ise iki büklüm oldu." dedi.  

Merhum Erbakan'ın ırkçı emperyalistlerin korkulu rüyasını olduğunu ifade eden Ergin, "40 yıl boyunca şerre fren, hayra motor oldu. İyinin, doğrunun, güzelin, faydalı ve adil olanın yani hakkın hakim olması için çalıştı, Hayattaki en büyük ideali İslam birliğini kurmaktı. Hayatı boyunca bunun için çalıştı ve bu yolda büyük ufuklar açtı. Merhum Erbakan hocamız her türlü dünya nimetini ve itibarını bir tarafa bırakarak, batıla karşı daima hakkı üstün tuttu. İman, cihat, izzet ve ümmet kavramlarını dilinden düşürmedi. İslam aleminin ümit ışığı, ırkçı emperyalistlerin korkulu rüyası oldu. Bütün dünya mazlumlarına ümit ve cesaret verdi. Dünyada hiçbir Müslüman ve mazlumun burnunun dahi kanamaması, aç ve açıkta kalmaması onun hedefiydi. Merhum Erbakan Hocamız tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir çığır açtı." ifadelerini kullandı.

Bölgemizde yaşanan sorunları, hem de hiç kimsenin söylemeye bile cesaret edemediği zamanlarda hep o haykırdı, bu toplumun mayasının İslam olduğunu ve sorunların da ancak kardeşliği ile hakka ve adalete dayalı olarak çözülebileceğini ifade etti ve bu uğurda da ağır bedeller ödedi." diye konuştu. 

Programa Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik ve vatandaşlar katıldı. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir