• DOLAR 32.497
  • EURO 34.609
  • ALTIN 2476.222
  • ...
Dünya Kudüs Yürüyüşüne Büyük Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Dünya Kudüs Yürüyüşü münasebetiyle işgal altındaki Filistin topraklarıyla sınırı olan ülkelerdeki Müslümanlar sınıra doğru yürüyüşler yaparken başka ülkelerde de destek yürüyüşleri ve gösterileri yapıldı.

 

Mısır:
Mısır'ın Tahrir meydanında ve El-Ezher Camiinde toplanan on binlerce kişi Kudüs'ün işgalden kurtarılmasını istedi. Gösteriyi düzenleyen Mısır Devrim Gençliği, yürüyüşe sembolik destek için 300 kadar genci de Mısır'ın Gazze ile sınır bölgesi olan Rafah'a gönderdiğini belirtti.
Kudüs için düzenlenmesi beklenen maraton koşusunun ise güvenlik nedenleriyle iptal edildiği belirtildi.

 

Ürdün:
Bugün sabah erken saatlerden itibaren yollara çıkan Ürdünlü Müslümanların Kudüs'e en yakın sınır bölgesinde toplandıkları belirtildi.
Ürdün'ün başkenti Amman'da toplanan on binlerce kişi de otobüs ve minibüslerle El-Ağvar'daki El-Mağtas bölgesine geldi. Yapılan yürüyüşe on binlerce Ürdünlünün yanında 80 devletten 250 dayanışmacının da iştirak ettiği belirtildi.
Yürüyüşün genel koordinatörü Dr. Rabhi Halum yaptığı açıklamada bu yürüyüşle üç mesaj verdiklerini söyledi:
Bir: Filistin davası sadece Filistinlerin davası değildir. Bu küresel bir davadır; dünyadaki bütün özgürlerin davasıdır.
İkincisi: Bundan böyle bölgede Siyonist askeri rejimi belirleyici olmayacaktır. Halkların ortaya koyduğu irade saldırı ve düşmanlıktan daha güçlüdür.
Üç: İşgal rejimi yok olmaya mahkumdur.
Yürüyüşe Ürdün'deki bütün siyasi parti, örgüt ve kurumların iştirak ettiği belirtildi.

 

Lübnan:
Lübnan'daki Filistinlilerle, Lübnan halkı ve dayanışma için bölgeye gelen aktivistler Dünya Kudüs Yürüyüşü için bugün sabah erken saatlerden itibaren Güney Lübnan'daki En-Nabatiye şehrine yakın Eş-Şakif kalesinde toplandılar.
Lübnan ordusunun geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşe Siyonist rejime muhalefetleriyle bilinen üç hahamın da katılması dikkat çekti. Dünya Kudüs Yürüyüşü'ne İngiltere, Güney Afrika, Amerika, Kanada, Endonezya, Hollanda, İsviç, İsviçre, Cezayir, Hindistan gibi ülkelerden 130 aktivistin katıldığı belirtildi.

 

Suriye:
Katliamların ve terörün tüm boyutlarıyla sürdüğü Suriye'de de Filistin halkına destek yürüyüşü yapıldı. Başkent Şam'da toplanan yüzlerce kişi Kudüs için haykırdı.

 

İngiltere:
Filistin Toprak Günü'nde Filistin halkını unutmayan İngiltere'deki sivil toplum kuruluşları başkent Londra'daki Siyonist Büyükelçilik önünde toplanarak işgal yönetiminin Kudüs ve Mescidi Aksa'ya karşı sürdürdüğü düşmanlığı kınadılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir