• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Batman`da Suriyeli öğrenciler diş taramasından geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Batman Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli öğrencilerin ağız ve diş taraması yapıldı.

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Sünger, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Uğur Karabat, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Bünyamin Sevim, ADSM Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci, Eğitim Merkezi idarecileri öğretmenler ile sağlık ekiplerinin katıldığı diş sağlığı taramasında öğrencilere diş macunu, fırça, çanta ve broşür hediye edildi.

Daha sonra öğrencilere vernik flor uygulaması yapılıp, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Sünger yaptığı açıklamada, kente bulunan Suriyeli öğrencilere Türkiye vatandaşları gibi her türlü sağlık hizmeti verdiklerini ağız ve diş sağlığını koruyucu ekiplerle okullarda diş sağlığı seti dağıtıldığını belirtti.

Sünger, "Ülkemizde geçici koruma altına alınan Suriyelilere birinci basamak sağlık hizmetlerini daha kaliteli ve etkin bir şekilde sunmak bu hizmetlere erişimi artırmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz yoğun bir çaba sarf etmektedir. Bu şekilde Suriyeli dostlarımızın da tıpkı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi bu hizmetlerden yararlanabilmesi amacıyla çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Bugün burada okul çağındaki öğrencilerimize ağız diş sağlığı, el hijyeni, kişisel hijyen konularda eğitim verildi. Ağız dış sağlığıyla ilgili eğitim verildi. Doğru diş fırçalama nasıl yapılır konusunda eğitim verildi. Öğrencilerimize diş macunu ve fırçası hediye edildi." dedi.

Suriyelilerin Türkiye'ye girişlerinden itibaren Sağlık Bakanlığınca her türlü sağlık hizmetleri sunulduğunu hatırlatan Sünger, "Ensar ve muhacir kültürünün hakim olduğu Batman ilimizde yaşayan Suriyeli misafirlerimize yararlanabileceği koruyucu sağlık hizmetleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sağlık Müdürlüğü olarak amacımız ilimizde yaşayan göçmen kardeşlerimize sağlık alanında her türlü ihtiyaçlarını karşılamak. Kaliteli ve hızlı bir şekilde sağlık hizmeti alabilmektir. Suriyelilere sınır kapısından girişlerinden itibaren sağlık hizmetlerini Sağlık Bakanlığı olarak vermeye başladık. Türkiye'de kendi vatandaşımıza hangi hizmeti sunuyorsak aynısını Suriyeli misafirlerimiz için de sunmaya başladık. Yaklaşık 600 öğrenciye eğitim verilecek. Bu öğrencilerimize diş macunu ve fırçası dağıtımı yapıldı." ifadelerini kullandı.

Batman Eğitim Merkezi Koordinatör Müdürü Mehmet Ali Kasal ise Batman Eğitim Merkezinde bin 400 öğrencinin olduğunu bugün 600 öğrencinin sağlık taramasından geçtiğini ifade etti.

Kasal, "İl Sağlık Müdürümüz, Halk Sağlık Müdürümüz ve diğer doktor arkadaşlarımız sağ olsunlar öğrencilerimizi sağlık taramasından geçirdiler. Diş sağlığı konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Birebir öğrencilerimizle ilgilendiler. Sağlıkla ilgili bütün sorunlarıyla ilgileniyorlar. Ayrıca öğrencilerimize diş fırçası ve macunu dağıttılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Sağlık taramasından geçtikten sonra diş macunu ve fırçası hediye edilen Suriyeli öğrenciler, çok mutlu olduklarını ve dış sağlığına daha da önem vermek için her zaman dişlerini fırçalayacaklarını belirterek her şey için teşekkür ettiler. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir