• DOLAR 34.168
  • EURO 38.199
  • ALTIN 2922.25
  • ...
"28 Şubat`ın oluşturduğu mağduriyetler görülmesine rağmen bir şey yapılmıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır Sur İlçe Gençlik Kolları Başkanı Seyit Keskin başkanlığındaki heyet, 28 Şubat sürecinde haksız ve suçsuz bir şekilde FETÖ kumpasları sonucu ceza alan mahkumların ailelerini ziyaret etti.

Yaptıkları ziyaretlerin ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Sur İlçe Gençlik Kolları Başkanı Keskin, ailelerin yıllardır evlat hasreti çektiklerini ve evlatlarına kavuşmak istediklerini belirtti.

Yıllardır süren mağduriyet ve zulmün varlığına dikkat çeken Keskin, "Artık bunun giderilmesi gerekiyor. Bu yaşanan mağduriyetler görülmesine rağmen halen bir şey yapılmıyor. Bugün gündeme getirilmesine rağmen, dile getirilmesine rağmen fiili bir adım atılmıyor. Bunun bir somut sonucu olması gerekiyor. Sadece dile getirmek yetmiyor. Gerek Ergenekon'dan olsun gerekse başka davalardan olsun bir çok kişi serbest bırakıldı ama 28 Şubat mağdurları camide ders verdikleri için halen cezaevindeler. Bu ailelerin tek istediği bir an önce evlatlarına kavuşmaktır. Bu noktada yetkililer kendilerini o ailelerin yerine koymaları gerekiyor." dedi.

28 Şubat sürecinde ceza veren hâkim, savcı ve polislerin FETÖ'cü olduğuna dikkat çeken Keskin, "Bugün aleni bir şekilde ortaya çıkmıştır bu hâkimlerin, savcıların verdiği cezalar hukuki değil. Bu görülmesine rağmen halen hiçbir şey yapılmamaktadır. FETÖ'nün hain olduğunu söylemelerine rağmen, FETÖ'nün yıllar önce insanlara verdikleri cezanın adil bir ceza olmadığını, haksız bir ceza ve yanlış bir işlem olduğunu dile getirmelerine rağmen bu noktada halen bir şey yapılmıyor." İfadelerini kullandı. (Mehmet Çelik, Emrah Deniz-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir