• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Giresun`da 2 Caminin Elektriklerini Kestiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özbayram, yaptığı açıklamada, Giresun`da Fevzi Çakmak Mahallesi`ndeki Müftüoğlu ve Tayyaredüzü Mahallesi`nde de Tayyaredüzü Camileri`nin elektriklerinin borçlarından dolayı kesildiğini belirtti. Camilerin birkaç yıllık elektrik borçlarının bulunduğu, aylardır sürdürdükleri girişimlere rağmen borçlarının ödenmesi noktasında bir gelişme sağlanamadığını vurgulayan Özbayram, bu nedenle elektriklerin kesildiğini kaydetti. Camilerde biri devlet tarafından, diğeri de cami ilgilileri tarafından ödenen iki ayrı sayacın bulunduğunu vurgulayan Özbayram, "Sayaçlardan biri devlet ödüyor. Devlet ısıtma dışındaki caminin elektrik giderlerini karşılıyor. Diğer sayaç ise cami ilgilileri tarafından ödeniyor. Çünkü devlet ısıtma amaçlı kullanım bedelini ödemiyor. Cami ya da diğer abonelerimiz olsun işleyiş ve prosedürümüz aynıdır. Fatura çıkarılır ödemek için. Süre verilir ve bu sürede ödenmediğinde ihbarname verilir ve tekrar ödenmediği takdirde de elektrik borcundan dolaylı kesilir. Bundan dolayı 2 camimizin elektriğini kestik. Bu sadece ilimize ait bir uygulama değil, sonuçta bizim tabi olduğumuz uyguladığımız yönetmelikler vardır. bunların hepsi ülke genelinde geçerlidir." dedi.

DİYANET-SEN`DEN TEPKİ
Diyanet Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin ise yaptığı açıklamada, camilerin kış döneminde elektriklerinin kesilmesine tepki gösterdi. Karahüseyin, "İlimiz merkezinde geçtiğimiz günlerde 2 camimizde ilgili elektrik firması tarafından ısıtmla amaçlı kullanılan elektrik aboneleri kesildi. Cami cemaatinden kış günü olması nedeniyle cami cemaatimiz zor durumda kalmıştır. Müftüoğlu Camii`nde düzenli olarak borçlarını ödemesine rağmen geçmişe dönük, sayaçlarda eksik okuma nedeniyle borçları olduğunu ifade etmişler. Oysa ki eski borcu yok. İlgili firma çok öncesinden sayaçlar eksik okunmuş ve dolayısıyla bu bu eksik okunma nedeniylle aradaki farkın ödenmesi gerekiyor gerekçesiyle sayaçları kapatmıştır. Teyyaredüzü Camii`nde de geçmiş döneme ait borçların verilmediği gerekçesiyle kesilmiştir. Burada TEDAŞ`ın özelleşmesiyle arada yapılan anlaşmalarda geçmişe dönük borçları alacakları ne şekilde yaptıklarını bilmiyoruz. Bu kişi değil kamu hizmetinde olan insanların ibadet amaçlı hizmet aldığı mekanlardır. En azından kış dönemi bitiminde tahsilat yönünde kolaylık beklerdik." diye konuştu.
Fethi Karahüseyin, AKSA yetkililerinden camilerin elektriklerinin yeniden açılması yönünde talepte bulundu. "Borç varsa ve borç ödemesi yapılandırılması yönünde gerekli çalışmalar yapılmalıdır." diyen Karahüseyin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle ihtiyar cemaatimiz zor durumda. Bu tavır AKSA`ya yakışmıyor. Tüm insanlarımızın din hizmeti aldığı bu mekanlarda ısıtıcıların kullanıldığı aboneliğin kesilmesi, ne AKSA`ya, ne de isimlerine yakışır. Bizler bunun yapılandırılmasını faizlerin ödenememesini kendilerinden önceki döneme ait borçlarından dolayı kesintisinin biran önce kaldırılması, cemaatin zor durumdan kurtarılması, varsa borçlarını yaz döneminde ödenmesi yönünde kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz. İnşallah anlayış ve duyarlılık göstereceklerdir."

Öte yandan Giresun Müftülüğü yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapılmayacağını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir