• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Silopi'de Düzenlenen Bilgi Yarışmasında Öğrenciler Ter Döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK-Silopi ilçesinde ilköğretim okulları arası bilgi yarışmaları start aldı. 41 ilköğretim okulunun katıldığı bilgi yarışmalarında 123 öğrenci ter dökmeye başladı. 3 grup halinde yapılan bilgi yarışmalarında her okuldan 3 öğrenci kıyasıya yarıştı. Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen bilgi yarışmasına Silopi ilçe Milliği Eğitim Müdürü Sait Uysal, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan ilçe milli eğitim müdürü Sait Uysal, "Bu tür yarışmalar öğrencilerimizin sosyalleşmesine katkıda bulunmak ve aynı zamanda da kendilerini de test etme fırsatını buldukları organizasyonlardır. 2011-2012 eğitim öğretim yılı ilköğretim okulları bilgi yarışması 28 Mart- 10 Nisan tarihleri arasında yapılacak olup, yarışmaya toplam 41 ilköğretim okulumuz katılacaktır. Bu yarışma sonunda finalde birinci hangi okul olursa olsun bizim gözümüzde yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz ve okullarımız birinci sıradadır. Bu duygularımla yarışmaya katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diler, yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim."dedi.

Konuşmaların ardından bilgi yarışmasına geçildi. İlk kategoride 3 okulun yarıştığı bilgi yarışmasında Türkçe 5, Matematik 5, Tarih 4, Fen bilgisi 4, Genel kültür 2 olmak üzere toplam 20 soru soruldu. Yarışmalara jüri olarak katılan öğretmenler branş dallarında sorulan soruların doğruluğunu ve öğrencilerin cevaplarını kontrol etti. 60 saniyelik cevaplama süresinin bulunduğu sorularda öğrencilerin zorlandığı ve ter döktüğü görüldü.

Çekişmeli geçen bilgi yarışmalarda ise Atatürk İlköğretim Okulu 250 Puan alarak birinci, İstikbal ilköğretim okulu 240 puan ile ikinci ve Gazipaşa İlköğretim okulu da 150 puan ile üçüncü oldu. 41 okulun katıldığı yarışmaların 10 Nisan tarihine kadar devam edeceği bildirildi. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir