• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Marmara, Ege, Akdeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 7 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Trakya ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, Kıyı Ege aralıklı olmak üzere sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, batısı ile Hatay, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu 10°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu 11°C

Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı 5°C

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 7°C

Manisa: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu 14°C

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 15°C

Zonguldak: Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu 7°C

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir