• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Vali Zorluoğlu Sürekli Eğitim Merkezi`nin açılışını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açılış, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün katılımlarıyla gerçekleşti.

İpekyolu Belediyesi tarafından 4 ay önce faaliyete giren ancak resmi açılışı bugün yapılan İpekyolu Belediyesi Halk Kütüphanesi ve Sürekli Eğitim Merkezi'nin açılışında konuşan Vali Murat Zorluoğlu, eğitimde üç hedeflerinin olduğunu belirtirken, İpekyolu Belediye Başkanı Cemil Öztürk de, kültür-sanat faaliyetleri açısından belediye olarak 2017 yılını verimli geçirdiklerini söyledi.

İpekyolu Belediyesi Halk Kütüphanesi ve Sürekli Eğitim Merkezi'nin açılışı Pehlivan Mahallesi, Sıhke Caddesi üzerinde gerçekleştirildi.

Açılışa aralarında Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer'in de bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve kurum yetkilisi de katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan İpekyolu Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, kültür-sanata yönelik faaliyetler açısından 2017 yılının verimli bir yıl olduğunu söyledi.

Sadece altyapı çalışmaları yapmadıklarını aynı zamanda kültür alanında da faaliyet yürüttüklerini ifade eden Öztürk, "İpekyolu Belediyesi olarak, 2017 yılı hem alt yapı çalışmaları açısından hem kültür-sanat faaliyetleri açısından verimli bir yıl oldu. Bu da 2017 yılında geçlerimize yönelik başlattığımız projelerimizden birisi. Valimiz Murat Zorluoğlu'nun verdiği talimat doğrultusunda biz de hızlı bir şekilde gençlerimizin üniversiteye hazırlanacağı, sürekli eğitim merkezimizi modern sınıflarla burada temin ettik. Yaklaşık 4 ay önce de eğitimlere başladık." dedi.

Biri de Erçek'te olmak üzere merkezlerde yaklaşık 400 öğrencinin üniversiteye hazırlanma imkanı sağladıklarını ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Bugün burada, sürekli eğitim merkezinde 318 öğrencimizi üniversite hayaline yaklaştırdık. Yine aynı şekilde Erçek Mahallesinde 80 öğrencimizi inşallah üniversite hayali ile buluşturacağız. Yaklaşık 400 öğrencimizi sürekli eğitim merkezi ile buluşturduk. Merkezimizin oluşmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Halk Eğitim Merkezimizin destekleri oldu. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Eğitimimiz adına ilimiz adına inşallah hayırlara vesile olur. Katkısı olan herkese, açılışımıza gelen herkese çok teşekkür ediyorum."

Daha sonra konuşan Vali Murat Zorluoğlu, belediye olarak eğitime büyük bir önem verdiklerini belirterek, "İpekyolu belediyemizin gençlerimizin istifadesine sunduğu bu önemli tesisi resmi olarak hizmete açmış olacağız. Geldiğimiz günden itibaren en fazla mesai harcadığımız, en çok önem verdiğimiz hizmet alanı, eğitim olmuştur. Zira Van'ın çok genç bir nüfusu var. Van nüfusunun neredeyse yüzde 60-70'i 29 yaş ve altındadır. Dolayısıyla biz de hem Valilik ve Kaymakamlıklar, hem de belediyeler olarak, çocuklarımıza, geçlerimize dokunacak, eğitimlerine katkı yapacak çalışmalara ağırlık vermek durumundaydık ki biz öyle yaptık." ifadesini kullandı.

 Eğitimde üç hedeflerinin olduğunu aktaran Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Eğitimde üç tane temel hedef koyduk. Bunlardan bir tanesi 2020 yılında tüm okullarımızda tam gün eğitime geçmektir. Ve bunun için yeni okullar, yeni derslikler inşa etmek için var gücümüzle yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 2016 yılına göre 2017 yılında 4-5 kat daha fazla derslik yaptık. İnşallah 2018 yılında 2017 yılına göre çok daha fazla dersliğe çocuklarımızı kavuşturacağız. 

Eğitimde ikinci hedefimiz; özellikle liselerde okullaşma oranının artırılmasıdır. Burada Van olarak bir eksikliğimiz var, orta öğretimde okullaşma oranımız Türkiye ortalamasının epey altındadır. Ve özellikle liselerde kız çocuklarımızın okula devam etme oranı daha da düşüktür. Biz Valilik olarak ve belediyeler olarak hedefimizi koyduk, inşallah 2023 yılına gelindiğinde Van ilinde okullaşma orayı liselerde de Türkiye ortalamasının üzerine çıkacaktır.

Üçüncü hedefimiz, Van'da akademik başarının artırılması hedefidir. Yapılan sınavlarda Van, maalesef Türkiye'de arka sıralarda. Biz Van'a bunu yakıştırmıyoruz. Van bu kadere mahkûm değildir. Yapacağımız çalışmalarla biz Van'daki öğrencilerin akademik başarısını mutlaka artıracağız. İşte bu sürekli eğitim merkezleri bu hedefe doğru atılan adımlardan bir tanesidir."

 Şimdiye kadar Van'da açılan sürekli eğitim merkezlerinin sayısını da veren Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda Van genelinde 2 tanesi Van Büyükşehir Belediyesine ait olmak üzere toplamda 13 tane bu şekilde sürekli eğitim merkezi vardır. Ve buralarda şu anda yaklaşık 2 bin 400 gencimiz eğitim görüyor, üniversiteye hazırlanıyor. Tamamı ücretsiz ve kitaplar belediyemiz tarafından karşılanıyor. Hedefimiz 2018-2019 yılında bu nevideki merkezlerin sayısını artırmaktır. Şu anda 2 bin 400 olan öğrencimizin sayısını inşallah 4000-4500'e çıkarmış olacağız. Van için hayırlı uğurlu olsun. Ben bu tesis için de Kaymakam Cemil beye, belediyemize teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun."

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesildi ve eğitim merkezi gezildi.(Yunus Tuğrul-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir