• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
"Doğu Guta`da insanlık ölüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce İnanç ve Özgürlük Platformu, Suriye'de başkent Şam'a yakın bir bölgede bulunan Doğu Guta'ya yönelik son zamanlarda gerçekleştirilen saldırılarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Suriye'nin, 7 yıldır dünyanın emperyalist güçleri tarafından tahrip edildiği belirtilen açıklamada, 400 binden fazla insanın yaşadığı Doğu Guta bölgesinin de, 5 yılı aşkın bir süredir Esed rejimi tarafından kuşatma altında tutulduğu ifade edildi.

İnsani krizin zaten derin olduğu bölgede, son haftalarda yoğunlaşan saldırılarla kısa süre içinde yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Doğu Guta'da Suriye iç savaşının başladığı 2011 Mart ayından 24 Şubat 2018'e kadar düzenlenen saldırılarda bin 463'ü çocuk, 1127'si kadın olmak üzere toplam 12 bin 763 sivil katledildi. 2011'den bu yana rejim ve destekçileri bölgeye 46 kez kimyasal silah saldırısı düzenledi." denildi.

"Guta katliamı insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir"

Esed rejiminin, Doğu Guta'ya son üç gündür başta varil bombası ve klor gazı olmak üzere her türlü silahı kullanarak kara ve hava saldırıları düzenlediği hatırlatılan açıklamada, "Terörizmle mücadele kılıfı altında yapılan saldırılar; kimyasal silah, varil, vakum, misket ve sığınak delici bombalar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Doğu Guta'da yaşanan katliamların büyümesi halinde Halep'ten daha trajik bir sonuca sebep olabilir. Sivillerin tahliyesine yol açan siyasi bir anlaşmanın sağlanamaması halinde, Guta katliamı insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Sivillerin sistematik olarak hedef alınması ve öldürülmesini önlemek için başta Türkiye olmak üzere, uluslararası camianın harekete geçirilmesi ve duyarlılığını arttırması insani bir vazife olarak görülmelidir." ifadelerine yer verildi.

"Herkesi mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz"

Doğu Guta'da ilaç bulunamadığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivil ölümlerin sayısı her geçen gün artarken dünyanın suskunluğu sürüyor. Geçtiğimiz gün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Doğu Guta'da 400 bin sivilin 'yeryüzünde cehennemi yaşadığını' belirtmişti. O halde aynı BM'nin tavrı neden bu zulümleri kınamaktan öteye geçmiyor? Neden katledilenler Müslüman olduğunda üç maymunu oynuyorlar? Bölgede yaşanan katliamların durdurulması için Türkiye ve dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyor, mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir