• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
ŞIRNAK-Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanan SODES'in 2012 yılı projeleri için Şırnak'tan 300 başvurunun yapıldığı bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Silopi Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörü Ali Bilgin, daha önce bir hafta süreyle uzatılan başvuruların sona erdiğini ve Şırnak geneli 300 başvurunun yapıldığını söyledi. Koordinatör Ali Bilgin Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanan SODES'in 2012 yılı projeleri için Şırnak'tan 300 başvurunun yapıldığı söyledi Bilgin ayrıca Proje başvurularının 15 Nisan 2012 tarihine kadar yapılacak ön değerlendirmenin ardından bakanlığa ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Bilgin, "SODES kapsamındaki çalışmalar toplumsal hayata etkin şekilde katılmakta zorluklarla karşılaşan bu kesimler için yeni fırsatlar oluşturmakta ve bu kesimin kendine olan güvenini artırarak toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olmaktadır. SODES bu yönüyle uygulandığı illerden başlayarak ulusal düzeyde sosyal restorasyonun gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır." dedi.

SODES'in kapsadığı iller; Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illeri ile Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'dır. Ayrıca, 2011 yılında Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın farklı birer uygulama modeliyle pilot iller olarak programa dahil edilmesi planlanmaktadır.

SODES'in kapsadığı nüfus kesimleri ise, özellikle yoksulluk ve sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayan; çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gece kondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve gruplardır. (Emcet Yalçın-İLKHA)