• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soylu`nun istifası asla söz konusu değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali'yi kapsayan Afrika resmî ziyaretlerinin ilk durağı olan Cezayir'e gitti.

Cezayir'e hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretlerine ve gündemdeki bazı konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada, FETÖ'nün en çok istismar ettiği ülkelerin, Afrika'da bulunduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı şekilde örgütün kanlı ve karanlık yüzünü ilk keşfeden, örgütün tasfiyesine dair adım atan ülkeler de Afrika kıtasındadır." dedi.

Gösterdikleri çabaların sayesinde pek çok ülkenin FETÖ'yle iltisaklı okulları kapatıp Maarif Vakfı'na devrettiğini, Moritanya, Senegal ve Mali'nin bu ülkelerin başında geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maarif Vakfı'nın Türkiye'yi ve Türk milletini en güzel şekilde temsil edeceğine inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turu kapsamında ziyaret edeceği ülkelerin hepsinin de terörle mücadele etmiş veya terör tehdidiyle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekti ve şunları kaydetti: "Bunları en iyi anlayacak, çektikleri acıları en iyi hissedecek ülke, hiç şüphesiz Türkiye'dir. Bu anlamda güvenlik alanında iş birliğimiz gündemimizdeki diğer önemli bir konu olacaktır."

Salih Müslim'in gözaltına alınması

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. PYD sözde eski eş başkanının, Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanarak gözaltına alınması ile ilgili değerlendirmeleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı ile Adalet Bakanının takipte olduğunu ve süreci adım adım izlediğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malum konunun Interpol ayağı var ve konunun tabii oradan istenmesi ayağı var. Bütün bu çalışmaları Dışişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız müşterek yaptıkları çalışmalarla takip ediyorlar ve orayla da gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor." şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Suriye'de 30 günlük insani ateşkes kararı çıkmasına rağmen Doğu Guta'nın Suriye rejimi tarafından bombalanmaya devam edilmesi hatırlatılarak ateşkes süreciyle ilgili değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki Doğu Guta'yı kapsayan 2401 sayılı ateşkes kararının uygulanmadığını ve sürecin acımasız bir şekilde devam ettiğini söyledi.

"Doğu Guta'daki zulmün bir an önce son bulması gerekir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Bakanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den, abluka altında olan Doğu Guta'daki çocuk, kadın ve yaşlıları, tedavileri Türkiye'de yapılmak üzere istediklerini; ancak verilmediğini aktardı ve "Bunlar bize verilmedi ve rejime teslim edildiler. Tabii rejimde de bunların akıbeti meçhul. Şu anda durum yine aynı şekilde seyrediyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bugün Sayın Macron'la yaptığım görüşmede bu konuyu etraflıca inceledik ve Sayın Macron'un da bu konudaki hassasiyetini çok açık, net biçimde gördüm. Kendilerinin de aynı şekilde buradan rahatsızlığını bizzat kendi ifadeleriyle anlamış bulunuyorum. Bizler de bunu yine tabii hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki ülkelerle Birleşmiş Milletler'de ayrıca takip etmek suretiyle Doğu Guta'daki bu zulmün bir an önce son bulması yolunda takipçisi olacağız. Ağırlıklı olarak da tabii Sayın Putin'le bu konudaki görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Aynı şekilde İran'la bu konudaki görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Tabii Dışişleri Bakanım da yine muhataplarıyla bu süreci takip edecek."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa edeceği iddiları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hafta sonunda yaptığı bir konuşmasında yer alan kimi ifadelerin, bazı basın yayın organlarında "görevinden istifa edeceği" ya da "kabinede revizyon olacağı" şeklinde yorumlanması hatırlatılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a böyle bir durumun söz konusu olup olmadığı soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan verdiği cevapta şunları söyledi: "Bu söylenenler veyahut da bu -biraz belki ifadem ağır olacak ama- ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın Trabzon'daki konuşmasında belli bir yerinde bir duygusallık şahsıyla alakalı olabilir; ama ben de kendisiyle dün akşam görüştüm, böyle bu trollerin yapmış olduğu açıklamalardaki bu tür kabine vesaire falan, bunlarla alakalı hiçbir şey söz konusu değil. Arkadaşımızın böyle istifası vesaire bu tür şeyler asla söz konusu değil. İşte bu troll ahlaksızlıkları maalesef ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini, beraberliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'yi troller idare etmeyecek, Türkiye'yi biz idare ediyoruz, biz idare etmeye devam edeceğiz."

Basın mensuplarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğum günü pastası

Bir basın mensubunun, toplantıya katılan gazeteciler adına doğum gününü kutlayarak, "64 yaşınızda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" diye sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz nasıl görüyorsunuz?" sorusunu yöneltti. "Gayet genç ve sağlıklı" cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evvel Allah, aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bak bir seyahate çıkıyoruz, 4 ülke değil mi?" diye ekledi. Daha sonra basın mensuplarının aldığı doğum günü pastasını kesen ve kendilerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Torunum bu sabah bana 'iyi ki doğdun dede' dedi, dede olmuşuz." ifadelerini kullandı.

Düzenlediği basın toplantısının ardından beraberindeki heyetle Cezayir'e hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile bazı milletvekilleri de eşlik ediyor. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir