• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
"Zinanın temelden yasaklanması lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zina konusunda, "Avrupa Birliği sürecinde yanlış yaptık" özeleştirisinin ardından gündeme gelen zinaya ilişkin yasal düzenlemeler hakkında değerlendirmelerde Molla Sabri Yazar, zinanın İslam'da son derece kötü bir fiil olduğunu ve toplumda da fesat ve bozukluk meydana getirdiğini ifade etti.

İlke haber Ajansına (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Yazar, zinaya götürecek her türlü fillinden uzak durulması gerektiğini belirterek, zinanın tamamen yasaklanması gerektiğini ifade etti.

Yazar, "Zina son derece kötü bir fiildir. Allah (azze ve celle) zinanın tanımını yaparken, 'zinaya yaklaşmayın' diyor. Müfessirler zinaya yaklaşmanın sarılma, öpüşme, konuşma olarak belirtmişler ve bunların yapılmasını yasaklamışlardır. Göz ile kendisine haram olan bir kadına ve bir kıza bakmak haramdır bu göz zinasına girmektedir. Ayak zinası ise zinayı gerektiren yerlere gitmek haramdır. Hatta kadınla tokalaşmayı bile İslam yasaklamıştır. Zinayı gerektiren her türlü davranıştan kaçınmak lazım. Bir erkek bir yabancı kadınla baş başa bir odada oturması yine haramdır. Zina 7 büyük günahlardan bir tanesidir." dedi.  

"Zinaya götürücü her türlü fiillerden uzak durmak lazım"

Günümüzde özellikle telefonla kadınlar ile iletişim kurmanın aile içerisinde birçok huzursuzluğu meydana getirdiğini söyleyen Yazar, "Aile bir namustur. Namus her şeyden önemlidir. Bütün dinlerde nefsi muhafaza, nesli muhafaza, namusu muhafaza, malı muhafaza etmek vardır. Memleketimizde meydana gelen cinayet olayları en fazla kadın yüzündendir. Kız kaçırma veya başkasının namusuna göz dikme gibi olayların sonunda insanlar birbirlerine düşman oluyor. Birbirlerini öldürüyorlar. Onun için zina temelden yasaklanması lazım. Zinaya götürücü her türlü fiillerden uzak durmak lazım. Bugün telefonlarla kadın ile iletişim kurmak olsun görüşmeler olsun. Bütün bunlar aileleri temelinden sarsar. İnsanları birbirlerine düşman eder. Aile içerisinde birçok huzursuzluk meydana gelir." ifadelerini kullandı.

"Evlilik için hafifletici müeyyideler getirilmelidir"

Evlenme çağına gelen gençlerin evlendirilmesi gerektiğini belirten Yazar, evliliğe imkânı olmayan kişilere de devletin yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Hz Muhammed'in evlenmeyi tavsiye ettiğini söyleyen Yazar, "Peygamber Efendimiz evlenmeyi tavsiye etmiştir. Gençlik döneminde insanın muhafaza edemediği şeylerden bir tanesi şehvetidir. Şehveti galeyan eden bir genç başkasıyla zina ederse, hem nesil bozulur hem de fesat ve bozukluk meydana gelir. Onun için gençlerimiz evlenme çağına geldiklerinde, evlenmesi gerekir. Bu evlenmelerde de son zamanlarda çok ağır yükler yükleniyor. Bunun içinde bir çözüm bulunması gerekiyor. Sade bir hayata yaşamak lazımdır. Evlenme çağına gelenler evlenmeye imkânları olmadığı zaman devlet tarafından onlara yardım edilmelidir. Masrafı az olan ve karşı tarafı borç altına kaymayacak şekilde bir evlilik yapılması lazım. Erkek borç altına girdiği zaman, evde de huzur olmaz. Adam da borçlarını ödeyemediği için, eşler arasında geçimsizlik olur. Bunlarda boşanmalara sebebiyet verir. Bundan dolayı evlilik için hafifletici müeyyideler getirilmelidir." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar, Mehmet Demir-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir